Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Hygienetips til uteserveringen

Hygienetips til uteserveringen

Intens sol, regnskyll, flyvende servietter, plagsomme måker og klissete isrester. Uteservering krever et eget blikk.

Nyte-atmosfære

Selve serveringen på uterestauranten foregår ofte i litt roligere tempo enn inne. Gjestene senker ofte skuldrene og tar seg mer tid når de sitter ute, så unngå å avbryte praten for mye. Men likevel: Som servitør bør du også ha et årvåkent blikk: Mat og drikke bør fort på plass for å holde seg så friskt og fristende som mulig. La gjestene få tid til å sitte og nyte sola og kose seg, men vær tilgjengelig til aksjon i kulissene.

 

Rask på labben med bordryddingen

Følg med på når gjestene reiser seg og forlater plassen, og sørg for å være parat for å rydde bordet raskt. – Selvfølgelig for å frigjøre plass til neste gjest, men også for å unngå at servietter flagrer og matsøl blir liggende og blir festmåltid for fugler. Skumle mikroorganismer formerer seg også fortere i varmt vær. Gode rutiner på vaskevann, kluter og desinfeksjonsmidler er vel så viktig ute som inne. – Og overfor gjestene: Unngå at bordene rekker å bli ubehagelig klissete…

 

Hold skadedyr unna uteserveringen

 • Bruk tette søppelcontainere som holder skadedyr unna matavfall. Hold god orden utenfor bygningen. 

 • Hold det ryddig og rent i hele uteserveringsområdet, det er mindre tiltrekkende for skadedyr.   

 • Hvis du ikke klarer å bli kvitt skadedyrene selv, kontakt et skadedyrfirma.

 

Plagsomme måker er dårlig butikk! Her er noen tips:

 1. Regel nummer én: Sørg for å holde det rent og ryddig ute. Fjern matrester fort fra bordene. Er det lite å stjele, blir det litt mindre fristende å være på matjakt hos dere.

 2. Måker liker ikke plutselige bevegelser og lyder, og de frykter rovfugler. Falske rovfugler, ballonger og overflater som reflekterer lys kan skremme dem bort. Men de tilpasser seg fort nye utfordringer, så her kan det være lurt å variere.

 3. Dekk til maten hvis det er mulig. Det kan også være lurt å unngå å servere fisk, sjømat og annen favoritt-måkemat utendørs.

 4. Siste skanse: Et overbygg over spiseområdet, med mulighet til å dekke over med netting, hvis måkeproblemet er ekstra plagsomt hos deg.

 

Et komfortabelt utemiljø

En uteservering med et godt rykte, kan bli riktig innbringende for deg som driver.

 • Beskytt mot vær og vind. Har du uteserveringen i et vindutsatt område, sørg for levegger og skjerming.
 • Tak, persienne, parasoll eller pergola? Det kan være lurt å ha et overtak over hele eller deler av uteserveringen. Så slipper vi å avbryte gjestenes gode samtaler hvis sola skulle bli for intens eller det skulle komme et regndrypp.
 • Joda, det hender det blir kaldt, men ut skal vi. Tepper og varmelamper øker komforten betydelig på kjølige kvelder.

 

Bestilligstips til uteserveringen

 • Prøv å unngå å ha frukt og grønt som raskt blir slapt i sola på uteserverings-menyen. Mat som holder seg fin lenger hever også inntrykket av kjøkkenet. Kanskje du kan få noen tips av grossisten din, om hva andre uteserveringer tilbyr gjestene sine?
 • Visste du at: Hos Servicegrossistene får du det du trenger av vaskemidler og utstyr for å holde det rent, både ute og inne.
 • Ha tett kommunikasjon med grossisten din: Blir det plutselig en bølge med soldager, er det greit å ha isleveransen rett rundt hjørnet.

 

Kom i kontakt med din lokale Servicerossist på sg.no.