Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Nå er de her!

Forfatter: Merete Raabe Frantsen

Nå er de her!

Norske tomater er allerede spisemodne og norsk isbergsalat, nykål og blomkål er klare til høsting. Og så kommer flere norske grønnsaker på løpende bånd; asparges, rabarbra, reddiker, vårløk, brokkoli, neper, bare for å nevne noen.

Vi nærmer oss en overgang til en sesong med deilige norske grønnsaker etter en lengre periode med mye import. For sånn er det bare; norske grønnsaker vokser ikke om vinteren. I tillegg har det denne våren vært utfordrende å få varer til Norge som følge av koronapandemien og det har ført til redusert vareutvalg, varierende kvalitet og pris. Så nå kan vi glede oss ekstra mye over de norske grønnsakene.


Godt for miljøet

Norsk grønnsaksproduksjon har et lavt klimaavtrykk, så ved å velge norske grønnsaker kan vi bidra til å redusere unødvendig lange transportetapper fra jord til bord. Kaldt klima gir oss fordeler når det gjelder et sunt landbruk, vi bruker mindre plantevernmidler enn i mange andre land. Lyse dager og kjølige netter gir langsom modning som gir grønnsakene ekstra god smak og nyttige næringsstoffer.

 

Sesongen er nå

Grønnsaker smaker best når de er helt ferske og i sesong. Det er nå smøret skal smelte på nykålen, blomkål og brokkoli får sette farge på tallerkenen, og asparges og beter legges grillen.

La norske grønnsaker få spille hovedrollen på menyen denne sommeren!