Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Aass bryggeri - Tradisjon og innovasjon siden 1834

Forfatter: Gourmet

Aass bryggeri - Tradisjon og innovasjon siden 1834

Langs Drammenselvas bredd ligger Norges eldste bryggeri. På akkurat samme sted som da det ble grunnlagt i 1834, brygges ølet både lokale patrioter og et stort nasjonalt publikum trykker til sitt bryst. I dag drives bryggeriet av 5. generasjon Aass, og har gjennom tradisjon og innovasjon vært en spydspiss i norsk bryggerinæring i nesten 200 år.

Et levende landemerke

For mange er Drammen ensbetydende med Aass bryggeri. Praktbygget langs Drammenselva er synlig for alle som enten besøker eller kjører gjennom byen. På den historiske bryggeritomten har det blitt brygget øl i nesten 200 år, og i dag brygges det ca. 25 ulike ølsorter. Det opprinnelige bryggeriet fra 1834 brant ned til grunnen under bybrannen i 1866, men ble gjenreist allerede i 1867. Gourmet har besøkt Aass bryggeri, og fikk sammen med markedssjef Sølvi Anita Eide og key account manager Arnt Helgesen en spennende innføring om bryggeriet og dets historie og produkter. Brygger man øl på den riktige måten, er det ingen snarveier til suksess. Hos Aass brygges kvalitetsøl av rent norsk vann og de beste råstoffer som det er mulig å skaffe til veie. Aass bryggeri er et levende landemerke i Drammen, og noe de aller fleste drammensere er meget stolte av.

 

5 generasjoner Aass

Helt siden 1. generasjon Aass, Poul Lauritz Aass, overtok bryggeriet i sin helhet i 1860, etter en tid som kompanjong, har iveren etter å hele tiden forbedre og fornye seg, preget driften. Ølet har alltid vært forankret i håndverkstradisjoner og de beste råvarer, men interessen for moderne produksjon og distribusjon ble en viktig del av Aass bryggeris suksess. I dag drives bryggeriet av 5. generasjon Aass, nemlig Christian August K. Aass. Siden 2013 har han ledet bedriften med samme iver og innovasjonslyst som generasjonene før ham. 

 

Øl i alle varianter

Om du liker øl, vil du garantert finne deg en favoritt blant Aass' sortiment. Aass pils og det legendariske fatølet fra Aass er naturlig nok bestselgere, men det finnes flere titalls andre spennende varianter. I tillegg til bryggeriets standardsortiment, kommer det også noen virkelige godbiter fra Gard Karlsnes og hans pilotbryggeri. I 2015 åpnet Aass sitt nye 1000-liters bryggverk i Drammenbadets tidligere lokaler, og her skjer det innovasjon og ølmagi hver eneste dag. Ølet fra Aass' pilotbryggeri er lett gjenkjennbart med eget Bryggerhuset-design og mørke flasker. Pilotbryggeriet gir også restauratører muligheten til å skape sitt helt eget øl.

 

Sider – et lønnsomt alternativ

Som et viktig alternativ og supplement til øl, har Aass lansert to ulike sidervarianter både på boks og fat. «Aass Eple Cider» heller mot en engelsk tørr sider, der smaken og friskheten av epler dominerer mer enn den søte sukkersmaken. Også «Aass Kirsebær Cider», er en tørr eplesidervariant, men med innslag av friske kirsebær. Å ha sider på tappetårnet gir dine gjester et fullgodt alternativ til øl, og flere og flere ønsker å variere hva de drikker når de er ute.

 

Fra venstre: Pressekontakt Sølvi Anita Eide, KAM Uteliv - Arnt Helgesen, Salgsleder Uteliv - Trond Jensen og driftsansvarlig for Gildehallen - Anders Lien.  

 

En komplett ølopplevelse

Aass bryggeri har et bredt ølsortiment og kan levere små og store tekniske installasjoner. Et eget serviceapparat leverer ferdigmontert og tappeklart ølanlegg for fat og tank. «På Aass bryggeri er kontakten med kunder og forbrukere viktig», sier salgsleder Uteliv Trond Jensen. I Gildehallen, som er tilknyttet bryggeriet, holder Aass bryggeris ølskole til. Her avholdes det interessante og morsomme ølkvelder, der man etter en omvisning i bryggeriet kan smake seg gjennom et bredt spekter ulike varianter. Her er det også mulighet for gode matopplevelser, og ikke minst nyte godt av den uslåelige kombinasjonen av mat og øl med ølkokken Anders Lien. Aass er bryggeriet som kan skilte med lengst erfaring i hele Norge, og som en av få store familieeide produksjonsbedrifter her til lands, kan kundene nyte godt av 5 generasjoner genuin ølinteresse. Aass er det store bryggeriet som likevel kan snu seg raskt og tilby sine kunder det virkelig unike. Aass Lite på engangsfat, det glutenfrie alternativet med 70 % færre karbohydrater og 30 % færre kalorier, er eksempel på en spennende nyhet fra produsenten.