Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Sommerfest!

Sommerfest!

Folk er mer enn klare for sommer, sosiale sammenkomster og god stemning igjen. Her har vi samlet noen tips og råd som gjør deg litt mer forberedt på festhungrige gjester. Hvordan du enn velger å arrangere sommerens festligheter for gjestene dine, husk: Det er du som er eksperten!

Sett stemningen!

Uteservering i lyse sommernetter: Temperaturen er behagelig, stemningen høy og gjestene har tid og overskudd!

Avslappet servering

Uteservering i seg selv kan gjerne overraske med eksklusive smaker og kreativitet, men rammene rundt er ofte upretensiøse og avslappede. Se på den tradisjonelle buffeten: Det er enkelt med selvbetjening, og alle gjester finner noe de liker.

En sterk catering-trend som har blitt veldig populær i Norge de siste årene, er leie av grill, inkludert kokk og mat, til private selskaper. Har du mulighet til å avse en grillmester en sommerkveld?

Husk - til bordet

Engangsservise til sommerarrangementet? Det er lettvint med engangs, og nå finnes det mye nytt på markedet. Se mer på Servicegrossistenes store non-foodutvalg på sg.no. Her finner du produkter med miljøsnille avtrykk og i spennende materialer.

  • Vel verdt å utforske!
  • Og husk: Legg frem lune tepper, for norske sommernetter...

Pynt

Girlandere, vimpler og pomponger av papir gjør mye ut av seg for en billig penge. Om du har tid, kan du lage pomponger selv av servietter, eller du kan kjøpe dem ferdig. Tenk volum, tekstur og fargekombinasjoner: Heng pynten opp og skap lune soner, eller legg den på bordene for å skape feststemning.

Det finnes gratis der ute, om man gjør en liten innsats: Markblomster, eller bare friske, grønne kvister og vekster i vaser. Gå ut og plukk enten tidlig på morgenen eller på kvelden, da skal det holde seg friskt lenger. – Og jo «villere» bukett, jo bedre: Det er faktisk trendy!

(Obs: Unngå planter som kan gi allergiske reaksjoner.)

Belysning

Dempet belysning er flatterende, og levende lys på bordene oppfordrer til nære samtaler.

Lyslykter og lyslenker setter også stemningen, og kan bidra til å ramme inn og lage en intim spisesone i et stort og uoversiktlig uteområde. Dessuten vil dere synes på avstand når mørket faller på...