Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Klar for fest og feiringer?

Klar for fest og feiringer?

Endelig er sommeren her! Her har Gourmet listet gode tips og triks for deg som driver serveringssted i sommermånedene.

Lyden av sommer

I beit for passende musikk til sommerarrangementet? Søk opp «Café del Mar» (- ja, årtusenskiftet er hot igjen!), «Chilled»/«Ultra chilled», eller «Dinner party»-spilleliste på plattformen du bruker.

Cocktail på tapp

Flere av Servicegrossistenes alkoholleverandører leverer ferdigmiksede cocktails på keykeg. En effektiv måte å servere store mengder gjester på i sommervarmen.

Vil du heller lage selv? Kjøp store glasskrukker med kran og la gjestene forsyne seg selv av dine hjemmelagde drinker!

Frem med slushmaskinen!

«Selvfølgelig, det er jo sommer», tenker du kanskje, men de fargerike tromlene kan glede langt flere enn bare overopphetede barnestruper. Smak deg frem til en litt mer voksen vri, med forfriskende mocktails og cocktails. Den frosne massen er nemlig på moten igjen! Ikke trenger du å pakke den bort når vinteren kommer, heller! Hva med å overraske med freidige velkomstdrinker i julebordsesongen?

Gode partytriks

Planlegg godt: Smarte innkjøp, et rent kjøkken og en uthvilt og tilgjengelig stab. Forbered maten på forhånd så langt dere kan.

Menyen: Bygg opp menyen på rimelige ingredienser av god kvalitet. Følg et tema eller en rød tråd. Se på menyen som helhet: En balansert sammensetning av smaker og teksturer. Søte, smakfulle og spicy toner, gjerne med en mix av både sunne og litt mer «syndige» ingredienser. Bruk tid på å plukke ut de perfekte drikkevarene til maten.

Musikken: Sammenkomster innebærer skravling, men når maten kommer på bordet, blir det stillere. Da er musikken en viktig kulisse. Velg musikkstil etter stemningen du ønsker å sette. I formelle selskaper: Instrumental musikk, som myk jazz, piano eller gitar. Til uformelle middager: Populærmusikk. La gjerne ferdige spillelister på en musikk-app gjøre DJ-jobben for deg. Sørg for et passe høyt volum: Gjestene skal høre musikken, men den skal ikke overdøve småprat.

Overrask gjesten! Mange er opptatte av å gjøre alt korrekt og oppføre seg pent. Vipp gjestene dine litt av pinnen og gi dem noe å snakke om! En smaksprøve ved bordet? En sjokoladebit ilt kaffen? Et overraskede musikkinnslag? En bursdagssalutt? Eller har du spill du kan ta frem? En utfordring eller en konkurranse?

Begrenset drikkemeny? Om du ikke har det store mangfoldet; legg i hvert fall opp til å servere et par trendy, allround cocktails. Sørg for at du har nok av ingredienser på lur for hele kvelden.