Fagartikler
Leverandørportrett: Whisky på sitt aller beste fra Edrington
Edrington produserer noen av verdens mest anerkjente skotske whiskyer, og hvis man ønsker å tjene mer penger på drikke, er denne leverandøren et godt sted å begynne.
Du grønne, glitrende
Noen ganger er det de små valgene som virkelig utgjør forskjellen. For det er gjerne de små detaljene i julepynten som setter folk i ordentlig julestemning. Og ikke bare er det rimeligere – det er også langt snillere mot miljøet.
En vinkjenners anbefalinger: Hva er vitsen med aperitiff?
Ingen har vel enerett på å definere begrepet “aperitiff”, og ingen skal bestemme hva du kan servere og ikke servere. Men her er noen momenter som er verd å merke seg. Kanskje kan aperitiffen gjøre nytte for seg?
"Mat endret livet mitt"
Å komme til Norge fra et fremmed land, er ikke lett. Kulturkræsj og språkvansker kan komme i veien, men snakker du det internasjonale språket mat – kommer du langt.
Brødrene Ringstad: Håndlaget kvalitet
Brødrene Ringstad er en tredjegenerasjons kjøttforedlingsbedrift fra Rakkestad. Med NM-gull på pokalhylla, kan de med stolthet si at kjøttproduktene deres er utmerket.
En ny grossist i nord
Få hadde trodd at det var mulig å få en ny grossist i drift på bare et halvår. Den dyktige staben hos Servicegrossisten Nord har fått til det umulige – med glans.
Varme og kalde juledrikker
Din egen vri på gløggen? Eller noe friskt og nytt til juleserveringen?
Rimelige tips: Slik skaper du jul
Å tilpasse et serveringssted til jul, kan være en flott måte å tiltrekke seg kunder og maksimere inntektene på. – Serveringen er kanskje planlagt for sesongen, men det er fortsatt mulig å lage skikkelig god julestemning for gjestene dine!
Fornyede festretter
Du har antakelig gjort unna innkjøpene til julebordssesongen for lenge siden, men har du en plan for restene du står igjen med?
Fornuftige valg i urolige tider
De fleste av oss har kjent på det: Det er dyrtid og uro i markedet. Men administrerende direktør Jan van der Burg kan forsikre deg om at ditt serveringssted fortsatt får akkurat det du trenger fra Servicegrossistene til gode priser – uansett hva som skjer i verden.
En autentisk smakebit i Tromsø - Yalla Habibi
Yalla Habibi serverer palestinsk mat i Tromsø, og vi kan trygt si at de har lykkes med det.
Potetguide til julematen
Det finnes mange meninger om julematen, også om hvilken potettype som skal høre til. Tradisjonene er sterke, men hvilke vinterpoteter passer faktisk best til julens ulike retter?
Server som grevinnen og hovmesteren!
– Same procedure as last year, Miss Sophie? Selvfølgelig! Det blir ikke jul i de norske hjem uten at hovmesteren James, med jevnt avtagende diksjon og koordinasjonsevne, har servert grevinnen Miss Sophie de fire rettene. Men hvor mange har smakt selve måltidet med de tilhørende drikkevarene? Her er noen tips til deg som vil servere det selv.
Kanelbollens dag
4. oktober er kanelbollens dag. Her er en oppskrift på saftige kanelsnurrer!
Tips fra bakevare-eksperten Servicegrossisten
Noen gode tips til å øke bakevaresalget på serveringsstedet ditt.
3 tips til smarte juleinnkjøp
Jul allerede? Ja, du som driver førjulsservering bør snart ha planene klare!!
Salatdyrking i høyden
Lyst til å fortelle en virkelig knasende god salat-historie til gjestene dine?
Oktoberfest – på din måte
Med oktoberfest som unnskyldning får du som driver en fin anledning til å skape skikkelig høsthygge for gjestene dine.
Pusse opp for 30.000? Les interiørarkitektens tips!
– Det er kombinasjonen av velsmakende mat og god design som skaper suksess, sier Trond Ramsøskar. Bli med oss når vi finner ut hvordan du kan oppnå begge deler – uten at det koster skjorta.
Suksesshistorie: Gjenoppdager lunsjgleden
Til personalrestauranten Kontrazten kommer selv de som foretrekker hjemmekontor.
Myter og fakta om poteten
Poteten er kjent og kjær for oss alle, men hvor godt kjenner vi den egentlig?
Hvor kommer frukten og grønnsakene fra?
Frukt og grønt-import er basert på tillit – og trofaste leverandører.
Velkommen til Fantastisk Fersk-universet
Fantastisk Fersk er Servicegrossistenes frukt og grønt-konsept for deg som driver storkjøkken.
En hurtigguide i AI
Vi har spurt Data Science Konsulent i Smooth, Mathias André Eriksen Sandnes om AI-tips. Les mer, og bli inspirert her!
Planlegg ukemenyen med chatGPT!
Hvorfor ikke dra nytte av kunstig intelligens for å ta kokkeferdighetene dine til neste nivå?
Hvilke overskuddsvarer kan fryses?
Litt ivrig med bringebær-innkjøpet? – Eller ble det litt mye kjøtt til overs som ikke ble stekt opp? Det er fullt mulig å fryse ned overskuddsvarer og oppbevare dem til senere serveringer, men noen varer må du ta spesielle hensyn til når du driver storhusholdning. Vi gir deg oversikten her.
Handle smart hos Servicegrossistene
Liker du å ha full oversikt over varer ut og inn av restauranten, og samtidig ha kontroll på bunnlinja?
Fordelene med en kjøttfri dag i kantina
Det sies at den rimeligste gjesten vi vil ha i fremtiden, er den vegetariske gjesten. Det er i hvert fall ingen tvil om at det er mange fordeler med kjøttfri servering!
Tilbake til røttene - våre norske rotgrønnsaker
For forfedrene våre var sommeren og høsten helt klart den beste tida; da bugnet det av mat og ressurser. Resten av året var nok kostholdet mer begrenset. Rotfruktenene ble små høydepunkter gjennom en lang vinter; de hold lenge, og kunne bidra til en viss variasjon i ernæring og smak. Knollene vi har i norsk jord er som små kulturskatter å dømme, – velsmakende og verdt å ta vare på.
Tre tips til en sunnere kantine.
Stadig flere av kantinegjester aksepterer at lunsjtallerkenen består av litt mindre kjøtt. – Det kan lønne seg for driften din, også!
Små tiltak for mer fornøyde gjester i kantinen
Det er kanskje ikke all verden som skal til. Gjestene forlanger ikke hvite duker og gullbestikk i en kantinerestaurant, men noen grep kan du ta for å heve gjestenes lunsjopplevelse litt ekstra.
Denne fleksibiliteten får du med Servicegrossistene
Stressende storkjøkken-hverdag? Servicegrossistene kjenner horeca-bransjen godt og vet at hvert serveringssted har sine behov og preferanser.
3 enkle tips for å redusere matsvinnet og spare penger
Så mye som en tredjedel av maten serveringsbransjen produserer blir aldri spist.
8 økonomiske storkjøkkentips
Trenger du inspirasjon til økonimisk og effektiv storkjøkkendrift? Her får du åtte knep!
5 ting du ikke visste om Servicegrossistene
Servicegrossistene leverer mat til mange ulike segmenter i hele Norge hver eneste dag. – Det blir det utrolige tall av!
Rømmegrøt til sommerens feiringer
For mange nordmenn blir det ikke skikkelig sommerfest uten rømmegrøten på bordet.
Sommerstemning med spekemat!
Har du tenkt over at spekemat faktisk egner seg aller best om sommeren?
Grønne sommergleder på menyen
Kanskje den beste av alle norske mattradisjoner: Å fråtse i frukt og grønt når sesongen endelig er her!
Sommerfest!
Folk er mer enn klare for sommer, sosiale sammenkomster og god stemning igjen. Her har vi samlet noen tips og råd som gjør deg litt mer forberedt på festhungrige gjester. Hvordan du enn velger å arrangere sommerens festligheter for gjestene dine, husk: Det er du som er eksperten!
Hygienetips til uteserveringen
Intens sol, regnskyll, flyvende servietter, plagsomme måker og klissete isrester. Uteservering krever et eget blikk.
Kjøling: Do’s and don'ts
Et kaldt og ryddig kjøleskap er kjekt i sommersesongen, men en god kontroll på kjøla og er også helt nødvendig for driften din.
5 områder du ikke må glemme å rengjøre!
Vi gjør ikke rent bare for å holde sykdom på avstand. Å ha et rent og ryddig serveringssted viser omsorg for gjesten, og øker også trivselen blant de ansatte.
Heftig grilltilbehør!
Vi gir deg oppskrift på grilltilbehøret som virkelig gir fraspark på gjestens tallerken.
Grill til mange!
Det forventes gjerne litt ekstra av en god grillkokk, spesielt når gjestene er ekstra sultne. Og mange.
Fakta om grill. Bli en grillmester!
Bli en grillmester med disse gode rådene! Enten du bruker kullgrill eller gassgrill, har vi tipsene du trenger for å lykkes med grillingen.
Hvordan gjøre det hyggelig for gjestene dine på 17. mai?
Enten du jobber på en travel restaurant, i en kiosk eller på et pleiehjem kan en alltid forsøke å lage nasjonaldagsstemning! Her er fem tips til hvordan du enkelt gjør det hyggelig for gjestene dine på 17. mai!
Få kontroll på allergenene!
Sommeren nærmer seg, med ufaglærte på jobb og høyt tempo. Har dere rutinene klare for gjester med matallergi?
6 smarte desserttips
Ønsker du å imponere med desserten? Her er 6 smarte tips for å lage en minneverdig avslutning på måltidet
Slik lager du dessert på en billig måte
Dessertmenyen trenger ikke være stor eller fancy. Ofte er det de enkle dessertene som settes pris på etter et mettende måltid.
Hvordan tilby noe til alle? Allergi, intoleranse og dietter
Gjester med allergi eller intoleranse er også betalende gjester. Og de skal sitte igjen med en like god opplevelse etter å ha besøkt ditt serveringssted som «alle andre».
Slik gjør du restauranten klar til sommeren!
Hvordan forbereder du deg best mulig på sommerens storinnrykk? Vi har laget en liten sjekkliste til deg.
Markedsføring om sommeren
Hva gjør du for at sommergjestene skal tenke at ditt serveringssted er verdt et besøk? Her får du noen tips.
Har dere behov for flere hender?
Hva gjør vi når vi sårt trenger den ekstra kapasiteten - som «ikke finnes»?
God opplæring = full kontroll
Skarpe kniver og skjerpede hoder må til for å skape suksess på storkjøkkenet.
Slik utformer du en god meny
Kan menyen være trigger for å lokke gjester? – Og har menyen noen betydning for dere som står på kjøkkenet? Her er noen smarte råd til deg som skal sette sammen en restaurantmeny.
7 viktige drikketrender for 2023
Vi gir deg en liten orientering om hva som skjer i drikkeverdenen, – så er du oppdatert og klar før vårinnrykket!
Våre viktigste melsorter
Korn er kanskje den aller viktigste energikilden i kostholdet vårt. Men hva vet du egentlig om mel?
Enklere servering med bake-off
Det er tid for å skru på spareblusset. Hva er vel mer tidsbesparende og fristende enn bake-off-løsninger på menyen?
Drikke uten alkohol
Vil du nå ut til unge gjester, må gode, alkoholfrie alternativer opp på menyen.
Lekre retter av gammelt brød
Er du kreativ og bruker opp brødrestene, skaper du noe nytt for gjestene dine, og du sparer penger.
Bestill ømfintlige ferskvarer i god tid
Best mulig kvalitet på de sarteste råvarene? Grossisten din hjelper deg med å legge en god plan.
Solcellesuksess hos Nær Engros Levanger
De store lagerlokalene på Gråmyra i Levanger rommer et aldri så lite el-kraftverk: På baksiden av det store lokalene er det montert en enorm, 80 meter lang solcellevegg.
Riktig nedfrysing: Mindre matsvinn.
Det går helt fint, hvis du er litt nøye med å gjøre det riktig.
Ulike miljøfokus du kan ha i restauranten
Å satse på bærekraft i en bedrift handler ikke bare om å 'være snill med miljøet'; det er smart og lønnsomt også.
Slik ser du proff ut på vinmesse
Vinmesser kan være en hyggelig og nyttig øyeåpner for alle i serveringsbransjen som er usikker på vin, men mange har høy terskel for å prøve seg.
Slik kan du redusere matsvinn i buffeten
Buffeten er høyrisikoområde for matsvinn. Du kan ikke ta høyde for alt, men det finnes noen knep:
Få mest mulig ut av overskuddsmaten i kantina
Det egentlig ingen stor kunst å gjøre overskuddsmaten til en ren ressurs for kantinedriften. Så lenge Mattilsynets regelverk blir fulgt, handler det egentlig bare om å ha den rette innstillingen – og en liten klype kreativitet.
Urter hele året. - Grønn luksus!
Grønt på tallerkenen har blitt den nye luksusen. Måltidet får et løft, og du viser den ekstra omsorgen for gjesten. - Enkelt, friskt og alltid tilgjengelig.
Bærekraft hos Servicegrossistene
Servicegrossistene er avhengig av at alle varer som leveres er trygge og at kvalitetssikringen er solid i alle ledd. Da er det naturlig å sette seg store ambisjoner for driften.
Spennende lokale råvarer? Sett Servicegrossistene på saken!
Servicegrossistene gjør det enkelt for deg: Her får du både de vanlige varene du trenger, sammen med lokale nisjevarer, i én og samme bestilling.
Ildsjeler for matglede
Vi har besøkt sentralkjøkkenet ved Silurveien sykehjem i Oslo for et innblikk i en travel storkjøkkenhverdag.
Slik får du hjelp til å starte restaurant
Før restaurantdrømmen skal bli virkelighet, er det mye som skal på plass før dørene endelig kan åpnes. Da er det godt å vite at det er noen med erfaring som kan hjelpe deg på veien. Få veiledning av en grossist som har hjulpet andre, – mange ganger før.
Spennende krydder i hverdagen
Noen kryddere skaper julestemning. Andre minner om påske, og sommersesongen har sine særegne dufter. – Men hva kan kryddere gjøre med et helt vanlig restaurantmåltid?
Kjøttfritt uten at noen legger merke til det
Hvordan lage kjøttfri mat som blir en suksess? Her er noen enkle tips til hvordan du kan lage spennende, kjøttfrie retter – uten at gjesten kanskje tenker over at de har vegetarmat på tallerkenen..
Max Hamburger - en bærekraftig smaksvinner
I den svenske burgerkjeden MAX har smak, bærekraft og sunnere alternativer alltid stått øverst på agendaen, med stor suksess. De har til og med vunnet FNs klimapris for miljøfokuset sitt.
8 økonomiske storkjøkkentips
Hvordan skape lønnsomhet og samtidig drive en spennende og variert kantine? Her er noen gode tips:
Tryll frem julens festmat av vinterforrådet
Gjennom vinteren tærer vi på grønnsakene vi har lagret fra årets innhøsting. Det har vi gjort til alle tider, og sånn gjør vi det fortsatt. Det er derfor mye av tradisjonsmaten vi spiser til jul nettopp er basert på forrådene våre. Dette er smakene som har den rette nostalgien til jul, og som både eldre og yngre gjester gleder seg til å få servert år etter år.
Tradisjonen tro til jul
Du som driver servering, ønsker kanskje ikke å legge deg opp i hva folk flest spiser hjemme på julaften? Men det kan være nyttig å ha en idé om hva folk ønsker seg i dagene rundt julehøytiden, om du serverer i en kantine, på et sykehjem eller inviterer til julebord.
Julematen inn i vår tid
For 50–60 år siden var det tydelige geografiske grenser mellom hva vi setter på bordet på julaften: Pinnekjøttet stod på menyen i vest og svineribba ble servert i øst. Selv om forskjellene nå er i ferd med å viskes ut, er tradisjonene fortsatt sterke. Julematen skal en ikke tulle for mye med, for folk ønsker seg trygg og kjent mat til jul.
Tendenser som skaper trender
Vi lever ikke i et vakuum. Trendene henger sammen med verden omkring oss. Hva påvirker oss til å ta valgene vi gjør og forme matvanene våre? I 2022 er det spesielt 7 faktoraer som påvirker oss i matveien:
Følg trender på dine premisser! - Noen enkle grep
Selv om du ikke er noen trendnisse, er det greit å være litt oppdatert! Plukk ut noe du synes er spennende og lag din egen vri. Vi har samlet noen ideer her.
Hva er på trendagendaen i år?
“Trend: Langtidstendensen i en utvikling, hovedretning”. Sånn står ordet beskrevet i Store Norske Leksikon. Vi bombarderes av nye påfunn og ideer hele tiden, men skal en dille bli en trend, må det altså skje en viss utvikling over tid. Trender henger tett sammen med begivenheter, tidsånd og menneskers respons på omgivelsene. Hvordan bestemmer tidsånden over maten vi putter i oss i 2022?
Julebordsguiden for restauranteiere
Er det én gang i året nordmenn spanderer på seg litt ekstra når de skal ut og spise, er det i julebordstida. Stemningen er høy, og forventningene til den rette julefølelsen likeså. – Men hva skal egentlig til for å tilfredsstille kresne julegjester?
Champagne til fest og feiring
Musserende vin i høye glass skaper umiddelbar feststemning og det jubles når korken smeller i taket. Men vent, her har vi allerede gått på en mulig blunder, ja kanskje flere.
Klar for fest og feiringer?
Endelig er sommeren her! Her har Gourmet listet gode tips og triks for deg som driver serveringssted i sommermånedene.
Bærekraft i glasset
Kundene dine krever bærekraft både på tallerkenen og i glasset. Hvordan kan du sette bærekraft på drikkekartet?
Miljøvennlig mat. Myter og fakta.
Hva bør vi være bevisst på, og hva slags grep gir størst effekt?
Smarte miljøvalg i restauranten
Finnes det noen enkle tips, råd eller regler vi kan følge? - Eller inspirasjon til en grønnere servering? Noen valg er enkle å ta, andre er mer kompliserte. Hvilke valg gir det laveste karbonavtrykket?
Kokken som klimaredder
Omlegging av serveringsvanene er en gladnyhet for deg som er kokk: Nå har du mulighet til å være kreativ med nye retter og smaker.
Grønnsaker, frukt, korn og poteter: - Klimaredderne!
Hva er de «snillere» matvarene? Et forskningsteam sammenliknet 369 studier om global oppvarming som resultat av matproduksjon, fra hele verden. Dette fant de ut.
Forutsigbarhet i hotelldrift
Det er vel ingen hemmelighet at hotell- og restaurantnæringen er det segmentet med størst svingninger i omsetningen gjennom året. Da kreves det litt ekstra for å kunne ha en forutsigbarhet og være forberedt på det meste.
Lokale mattradisjoner i Norge
Rikdommen fra havet var helt avgjørende i tusener av år og har vært avgjørende for mange lokalsamfunn. Sjømatnæringen er fortsatt selve ryggraden i kyst-Norge. I tillegg er Norge også en nasjon med lange landbrukstradisjoner.
Derfor er Servicegrossistene et godt valg for din kantine
Visste du at Servicegrossistene er den grossisten som leverer til flest offentlige kantiner i Norge? Servicegrossistene er en erfaren leverandør både for kundene som vet hva de vil ha, og for dem som trenger en hjelpende hånd.
5 måter å utvide tilbudet i kantinen for bedre lønnsomhet
Mange kantiner driver hovedaktiviteten sin rundt lunsjserveringen. Kan en kantine gjøre noe for å begrense ettermiddagsrushet til burgersjappa på hjørnet? Og hva med han som trenger en energiboost til treningsøkta – som kommer til en stengt kantine?
5 vanlige fallgruver alle kantineledere bør unngå
Det er knyttet mange utfordringer til jobben som kantineleder, og noen fokusområder kan ha mer å si for de totale resultatene enn andre. Hvilke fallgruver bør unngås?
Slik øker du lønnsomheten i salatbaren i kantinen
Det er forståelig at buffeten er populær blant lunsjgjestene. Mange mennesker skal ha mat på kort tid, og alle skal få en bit av det de liker best. - Men hvordan drifte en buffetservering mest mulig fornuftig?
Deilige marginvinnere for kantinelederen
Ofte er lettvinte produkter økonomisk fornuftige i seg selv; da sparer du ressurser på forberedelsestiden. Noen matvarer koster rett og slett litt mindre i innkjøp, og noen produkter gir deg igjen litt ekstra igjen for pengene:
Smilefjes på restauranter - hvordan fungerer det?
Vi er opptatte av hva vi spiser, og blir stadig mer selektive når det kommer til matservering. For gjesten er plakatene med smilefjes informative og positive innslag i restaurantjungelen, men hvor viktige er de egentlig for deg som skal drive et spisested?
Slik får du bedre forutsigbarhet i restauranten
Legge en god plan slik at du slipper fordyrende overraskelser.
Smarte tips til å håndtere lavsesongen
Stille perioder er kritiske for alle som driver restaurant; inntektene stopper opp og usikkerheten melder seg. – Da er det godt å vite at det finnes muligheter!
8 gode tips til å få flere kunder
Hva som er musikk i restauranteierens ører? – Den lune lyden av summende, fornøyde stemmer som fyller restauranten. Men folk kommer ikke strømmende av seg selv. Kan det finnes noen smarte knep?
Dette MÅ du vite om hygiene i restauranten
Noen av det viktigste du må forholde deg til som restauranteier, er de hygieniske reglene. Kompliserte og strenge greier, men la oss hjelpe deg litt på vei.
7 gode tips til salatbaren
Kanskje følger kantinekonseptet ditt en fast oppsatt meny eller oppskriftspakke? Du har likevel lov til å gjøre noen grep for å tilføre det lille ekstra til salatbaren.
Dette bør du ALLTID ha i kantinen for å få bedre forutsigbarhet
Med en god forutsigbarhet og med en kundegruppe som kjøkkenet kjenner godt, er kantinen kanskje den takknemlige typen serveringssted å administrere. Likevel kan det oppstå utfordringer som gjør at planene må endres.
Derfor er vegetariske alternativ så viktig
Det blir ikke lenger sett på som spesielt sært og rart å prøve seg som vegetarianer. Det er blitt vanligere å gå for en kjøttfri familiemiddag innimellom, og en stadig økende andel av befolkningen, velger også å kutte ut kjøtt helt.
Hvordan får man skjenkebevilling?
Skal du starte et serveringssted og ønsker å skjenke alkohol, er det lurt å planlegge. Søknadene må være inne minst tre måneder før man planlegger oppstart, og det er kommunen du skal servere i som avgjør saken.
Slik starter du en restaurant
Det er få bransjer som er så spennende og givende som serveringsbransjen, men det er et omfattende regelverk som må på plass og følges før du går i gang.
Fremtidsrettede råvarer til kantina
Hva er «hot» og hva er «not», og hvilke råvarer går det egentlig mest av i en kantine? Her er en oversikt over råvarer som er populære nå, og som også vil ha en plass i norske kantinebuffeter i fremtiden.
Slik får du fornøyde, vegetariske gjester i kantinen
De fleste har godt av å ha en helt kjøttfri dag innimellom, men en stadig økende andel av befolkningen velger av ulike grunner å kutte ut kjøtt helt. - Hvordan legge best mulig til rette for et fullverdig lunsjtilbud for alle?
Fakta og myter om matallergier
Stadig flere må av ulike grunner unngå en eller flere matvarer i kostholdet sitt. Dette stiller krav til deg som serverer mat til mange.
Tradisjonelle retter i kantinen med en moderne vri
Med små grep kan du bruke de samme råvarene du og gjestene er vant til, og samtidig tenke litt utenfor lunsjboksen.
Fordeler og ulemper med singelfryste varer
Singelfryste varer – en velsignelse eller en forbannelse? I restaurantverdenen er meningene ganske delte. Her er noen av de mest debatterte argumentene – for og imot.
Suksesshistorie - Bedehuset i Larvik
Muligheter finner du over alt! I Larvik bygget Pål Taklo fra Nordfjordeid opp sin restaurantdrøm «Bedehuset».
5 ting du ikke visste om Servicegrossistene
Servicegrossistene har et langt land å betjene. Med sin lange erfaring i storhusholdningsbransjen og sine mange spennende møter med mennesker, dukker det opp ett og annet du kanskje ikke visste om Servicegrossistene
Livets vann – i mer enn 500 år.
I 1531 mottok den norske erkebiskopen Olav Engelbrektsson en flaske med sterkt vann. Nyheten ble kalt Aqua Vitae – livets vann – og skulle hjelpe mot enhver tenkelig innvortes sykdom. Den skandinaviske spesialiteten har forandret seg mye siden den gang, men den er mer trendy enn på lenge.
Slik kan du øke holdbarheten på frukt og grønt
Det er spesielt 3 faktorer som har betydning for lagring av frukt og grønnsaker; temperatur, luftfuktighet og lysforhold. Noen produkter mister smak ved å oppbevares for kaldt, som tomat og agurk, mens andre bør absolutt lagres kjølig. Her får du noen gode råd om oppbevaring.
Trendy tilbehør som øker bunnlinja
Det dukker stadig opp noen nytt i det norske kjøkkenet – og trender kan du være med på å skape selv! La det hele begynne med de små detaljene; tilbehøret.
Hvordan forholde deg til 'best før'-dato?
'Siste forbruksdag' tilsvarer den absolutte holdbarheten til en vare, og dette skal håndheves strengt. Men hva med den mer svevende ‘best før’-datoen? – Og hvordan skal vi forholde oss til denne i storhusholdningsbransjen?
Hvilke grønnsaker bør du kjøpe fryst?
Frosne grønnsaker har steget i status, men er frossent et fullgodt alternativ til ferskt?
Har du den beste innkjøpsavtalen?
Hvilke behov er viktigst for deg? Et eventuelt bytte kan kan gjøre hverdagen din litt enklere.
Derfor bør du ha en innkjøpsavtale
Det er kjapt og greit å sende en av de ansatte på butikken og kjøpe det du trenger. Men er dette egentlig så smart?
Norske jordbær – hele sommeren
Søte, norske jordbær er endelig her, og i år er det duket for en ekstra lang sesong!