Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Rømmegrøt

OPPSKRIFT - Rømmegrøt

Rømmegrøt passer like godt til hverdags og fest, og for mange nordmenn blir det ikke skikkelig feiring uten rømmegrøten på bordet.

Oppskriften er til 12 personer.

 

Du trenger:

 

  • 6 beger seterrømme
  • 7,5 dl hvetemel
  • 18 dl helmelk
  • salt

 

Slik gjør du:


Kok rømmen under lokk i 2 minutter. Rør i halvparten av melet. Rør kraftig, så smøret kommer frem. Skum av litt av smøret som du tar vare på til senere. Rør i resten av melet, og spe med melken. Kok grøten i ca. 5 minutter. Smak til med salt. Grøten serveres med smøret som er skilt ut fra rømmen, sukker og kanel, og gjerne et lekkert fat med spekemat og flatbrød.

 

Kokketips: 

Det er viktig at du bruker seterrømme når du skal lage rømmegrøt. Den har et høyt innhold av fett og er ikke kokestabil, slik at du får den ønskede utskillelsen av fett under koking.

 

 

Bilde og oppskrift hentet fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no)