Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Coleslaw

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Coleslaw

Coleslaw, som betyr ‘kald kål’, er et absolutt must til grillmaten. Særlig til en kraftig mannnfolkgrill med mye smak og hotte sauser.

Til ca. 8 porsjoner. 

Du trenger:

 

  • 600 g sommerkål eller vanlig kål
  • 2 gulrøtter
  • 2 syrlige epler
  • 2 finhakkede hvitløkfedd
  • 4 finhakket sylteagurk
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 ss sukker
  • 2 ss Worcestersaus
  • 1 ss salt

Slik gjør du:

 
Rens grønnsakene og finsnitt kålen. Epler og gulrøtter rives med rivjern. Alt blandes sammen i en bolle med 1 ss salt. Etter 1 til 2 timer er vannet trukket ut av frukten og grønnsakene. Klem væsken ut med hendene, eller bruk en salatsentrifuge slik at grønnsakene blir så tørre som mulig. Bland majones med crème fraiche, sitronsaft og sukker, Worcestersaus, hvitløk og sylteagurker. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over den finsnittede frukten og grønnsakene og bland godt. Serveres avkjølt. 

 

Foto: Morten Bendiksen

 

Les om Grillentusiasten Hans-Erik's beste grilltips.

 

Hva med en eksotisk hawaiiburger? Se oppskrift her.