Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Vegisterkaker

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Vegisterkaker

Herlige, små kaker av ris, blomkål og havregryn. - Et supert alternativ til de som velger vegansk, og kjekt å ha i ermet når du får julegjester som ikke spiser kjøtt.

Oppskriften gir 12 porsjoner. 

 

Du trenger:

  • 6 dl basmatiris eller annen type ris
  • 2100 g blomkål
  • 6 dl havregryn
  • 6 ts urtesalt
  • 4 1/2 ts malt ingefær
  • 4 1/2 ts revet muskatnøtt
  • 3 ts salt
  • 1 1/2 ts kvernet pepper
  • 9 ss margarin eller olje til steking

Slik gjør du: 

Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl. Del blomkål i buketter, stilken også, og kok den knapt mør i usaltet vann. Hell av kokevannet og avkjøl helt. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn farse. Smak til med salt, pepper og krydder. Form ovale, lubne kaker ved hjelp av en skje. Varm en stekepanne med olje og stek kakene på middels varme i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprø. Hold dem varme frem til servering. 

 

Serveringstips: Vegisterkakene kan serveres på tradisjonelt vis, med poteter, saus og tyttebærsyltetøy, eller som her, med en enkel salat av rødkål og grønnkål. 

 

Bilder og tekst hentet fra matprat.no 

 

Har du alt under kontroll til julen? Les denne flotte artikkelen om jul, tradsjon og trender.  Eller hva med å servere alkoholfri drikke til julematen?

 

Andre oppskrifter:

 

Les Gourmet nr. 5 2019 her