OPPSKRIFT - Skolebrød med vaniljekrem

Denne oppskriften gir store, luftige og saftige skolebrød. Fylt med vaniljekrem og toppet med melis og kokos vil de garantert bli en favoritt hos mange!
Til 40 boller trenger du:
- 1000 g TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 150 g gjær
- 2300 g hvetemel
- 300 g sukker
- 270 g eggeplommer
- 35 g salt
- 300 g TINE® Meierismør, romtemperert
- 800 g TINE® Bakefast Vaniljekrem (Kun tilgjengelig for storhusholdning)
- 100 g melisglasur
- 100 g kokosmasse
Slik gjør du:
- Bland melk, gjær, hvetemel, sukker, eggeplommer, salt og smør sammen i en bolle og elt deigen i en kjøkkenmaskin i 2 minutter ved langsom hastighet og 4 minutter raskt.
- La bolledeigen heve på et lunt sted i 40 minutter.
- Trill deigen til en lang pølse og lag 40 deigemner på cirka 100 gram. Trill hver bit til runde boller. Etterhev i 20 minutter.
- Lag en fordypning i hver bolle og fyll i vaniljekremen. La bollene heve i 15 minutter etter at vaniljekremen er fylt i.
- Stek bollene på 220 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
- Smør bollene med melisglasur og strø over kokosmassen.
Oppskrift og foto: tinehandel.no