OPPSKRIFT - Fårikål

Høsten er tid for fårikål. Og siste torsdag i september hvert år feires Fårikålens Festdag, så kok en stor kjele med minst like mye hodekål som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.
Til 4 porsjoner trenger du:
1,5 kg hodekål
1,5 kg fårikålkjøtt
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann
Slik gjør du:
- Skjær kjøttet i serveringsstykker om det ikke er ferdigdelt.
- Del kålen i to og skjær i skalker.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene.
- Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.
- Server fårikål rykende varm med gode kokte poteter og gjerne med et persilledryss.
Oppskrift og foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt – frukt.no