Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Fårikål

Forfatter: Opplysningskontoret for frukt og grønt

OPPSKRIFT - Fårikål

Høsten er tid for fårikål. Og siste torsdag i september hvert år feires Fårikålens Festdag, så kok en stor kjele med minst like mye hodekål som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.

Til 4 porsjoner trenger du:

1,5 kg hodekål
1,5 kg fårikålkjøtt
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann

Slik gjør du:

  1. Skjær kjøttet i serveringsstykker om det ikke er ferdigdelt.
  2. Del kålen i to og skjær i skalker.
  3. Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene.
  4. Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.
  5. Server fårikål rykende varm med gode kokte poteter og gjerne med et persilledryss.

Oppskrift og foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt – frukt.no