Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Norske Matdestinasjoner - Arendal Herregård Spa og Resort

Forfatter: Servicegrossistene

Høres det forlokkende ut med en sørlandsferie fylt med strandliv og spaopplevelser i en 90 år gammel herregård? – Eller kanskje det heller frister med lange sommerdager med vannsport og høye drinker og glamping på myke senger i luksuriøse telt? På Tromøya utenfor Arendal kan du få et så avslappende eller så sporty opphold som du selv ønsker. Servicegrossistene har tatt en driftsprat med hotelldirektør Oddgeir Frette.


Mer enn et hotell

I 1929 bygget tre brødre fra Tromøya hotelldrømmen sin her. I de første årene gikk stedet under navnet «Breidablikk», et ærverdig sted som fortsatt huser en av Norges flotteste samlinger av seliskutemalerier og et bibliotek fullt av sjøkultur-lektyre. På nittitallet fungerte stedet som barnevernsinstitusjon, og etter å ha stått tomt en stund, ble det kjøpt av de nåværende eierne i 2002. De siste årene har hotellet blitt pusset opp, og i dag står 280 senger klare til å ta imot ferielystne gjester. Norske sommerturister er også nysgjerrige på en litt annerledes overnattingsopplevelse. Hotelldirektøren forteller at i fjor sommer kjøpte hotellet inn 11 glampingtelt for å teste markedet. Det skulle vise seg å bli stor suksess, og i år står 28 telt og nyheten Dome klare for å ta imot sommergjestene. Om du skulle velge å sove i telt, eller om du trives best mellom fire vegger: Her blir alle gjester uansett ønsket velkommen med sprudlende drikke, morgenkåpe og tøfler, og tilbudt en bugnende frokost og 5-retters middag i hotellrestauranten. – Dette er tross alt et resort; alle gjester skal skjemmes litt bort.

 Herregården har 90 år med sjøfartshistorie i de staselige stuene. (Foto: Arendal Herregård Spa & Resort)

 

Et resort for alle

Hotellet ligger i åsen over idylliske Spornesstranda, som hver sommer tiltrekker seg solhungrige badegjester, og mange tar seg gjerne en middag på hotellet. I Norgesferie-sommeren 2020 fikk hotellet så mange besøkende at restauranten måtte kjøre inntil 3 borddekkinger for at det skulle bli korona-forsvarlige sitteplasser til alle. I år har hotellet utrustet seg med et sirkustelt med sitteplasser til 140 personer, – ekstra plass for at folk skal kunne holde avstand. Men hotellet er ikke bare befolket om sommeren. I helgene året rundt inntas hotellet av par og venninnegjenger: Med fitness eller spaopplevelser på dagtid, og dyktige bartendere som briljerer med de lekreste drinker i hotellbaren om kvelden. De mer aktive gjestene kan utforske skjærgården med undervanns-elscooter, kajakk eller stand-up-paddle, gå turer i Raet Nasjonalpark, eller ta en treningsøkt som en Mesternes Mester. Oddgeir kan også optimistisk fortelle at konferansebestillingene for høsten også har begynt å tikke inn. Siste del av juli, august og september vil de gamle, seilskutedekorerte stuene være i fylt opp med staselige damer og herrer igjen.

 

Hotelldirektør Oddgeir Frette ønsker velkommen til en innholdsrik sørlandsferie.

 

Fra afternoon tea til karibiske vibber

Dette er et hotell som vet å skape stemning! På lørdager kan du nyte en staselig afternoon tea til levende pianomusikk i en av de gamle stuene. Under den 5-retters lange middagen i høyesongen, blir du underhold med sang og musikk av profesjonelle sangere, og en trubadur tar ofte turen innom når dagen blir til kveld. – Og om det skulle rykke litt i reisefoten, byr Arendal Herregård Spa og Resort på «Caribbean vibes» denne sommeren. I det store sirkusteltet skal det karibiske temaet blomstre i takt med calypso og reggae og fargerike drinker komponert av profesjonelle bartendere. Her vet hotelldriverne hvordan sørlandskveldene skal nytes!

 

Mesternes mestre på bevertning

I flere omganger har Arendal Herregård bevertet filmcrews på kortere og lengre opphold. Da Farmen-teamet var her i 2017, i 3-4 måneder i strekk, fikk kjøkkenstaben litt å bryne seg på. Når gjester blir boende under lengre opphold, skal maten helst være variert og spennende hver dag. Men mange overnattende gjester med ulike måltidsønsker og -behov, fikk kokkene virkelig vist frem sine kreative evner. Med frokost, lunsj, middag og cateringservering ut til shoot-locations, blir det mye mat og mange måltider. Da Mesternes Mester-crewet var her i 6 uker sommeren 2020, møtte de en hotellstab med god dreis på bevertningen, og et fornøyd crew kunne konsentrere seg helt og fullt om jobben de var kommet for å gjøre, og få mulighet til å senke skuldrene mellom slagene.

 Mat med en smak av nærheten til sjøen. (Foto: Arendal Herregård Spa & Resort)

 

Lokal mat

Kjøkkenet på Arendal Herregård har som mål å servere så kortreist mat som mulig. Hotellet har sitt eget drivhus med urter og en hage som bugner med bær og frukt gjennom sommeren. Kokkene sanker selv tang og tare fra holmer og skjær i fjæra, som blant annet brukes i brød og i den kremede skalldyrsuppa som serveres til middag. Om høsten byr hotellet på sine populære viltdager, med kjøkkenets selvplukkede sopp fra Agderskogene. Sørlandske spesialiteter, som «purke» (Aust-Agders svar på skoleboller), og fersk sjømat, står selvfølgelig også på menyen. Lokal honning, lokale drikkevarer, steinovnsbakt pizza og brød og boller fra eget bakeri, kan nytes på hotellet hele året.

 

En samarbeidspartner som står på!

Et variert ferietilbud krever en variert meny og en hjelpende hånd fra en leverandør med et stort vareutvalg. Det meste av mat og drikke får Arendal Herregård Spa og Resort levert fra Agder Grossisten i Lillesand.

– Harald Sunde, som vi har dialog med hos Agder Grossisten, står virkelig med åpen dør for oss! sier Oddgeir. – Han er lett å prate med, og han ordner opp. Om det er noe vi mangler, som ikke kom med i siste leveranse, slenger Harald seg i bilen og kommer, selv om det er lørdag og helg. For ikke så lenge siden ønsket vi å bytte alkohol-leverandør. Vi gruet oss til prosessen, og har hatt plunder med leveransene tidligere: En sommer fikk bare levert 60 flasker, da vi egentlig trengte 1500! Da går Harald og Agder Grossisten inn og garanterer for oss om at dette vil vi få levering på hele sommeren. Grossisten kjøper dermed inn noen ekstra paller av drikkevarene vi trenger, og vi kan plukke så mange kasser vi ønsker gjennom hele høysesongen. Agder Grossisten stiller opp veldig for oss!

 

 

Les mer om våre andre Norske Matdestinasjoner: 

Sundvolden Hotel