Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vintergrønt i sesong

Vintergrønt i sesong

En skulle kanskje ikke tro det, men det finnes faktisk frukt og grønnsaker som er i sesong i de kalde vintermånedene, også.

Nyt norske råvarer om vinteren

Rotgrønnsaker, kål, løk, epler og poteter er blant de kortreiste varene som vi fortsatt har god tilgang på nå. Har du lagt merke til at vi også har norske epler tilgjengelig stadig lengre ut over vinteren? Det kan vi takke ny lagringsteknologi for. – Så se etter Nyt Norge-merket også gjennom vintermånedene!

 

Om du er ute etter kortreist og grønt om vinteren: Visste du at i norske drivhus dyrkes agurker og urter hele året rundt? – Og husk: Det er alltid mye godt å finne av norske bær og grønnsaker i fryst-sortimentet!

Tørket frukt, korn og nøtter er også gull å ha på lager på denne tiden av året: Dette er råvarer som er rimelige, smakfulle, næringsrike og med lang holdbarhet.

 

Direkteleveranser av sitrus

Gjennom Servicegrossistenes frukt og grønt-konseptet Fantastisk Fersk, får du alt du trenger av friske råvarer til storkjøkkenet ditt. Dyktige leverandører i middelhavsområdet leverer frukt og grønnsaker hele året rundt, direkte til lagrene våre. Nå når nyttårsforsettene skal innfris, betyr det at et et friskt utvalg av sitrus, meloner og knasende ferske grønnsaker ligger klare til bestilling hos oss.

 

Trenger du og gjestene dine en sunn start på året, som også er snill for bunnlinjen din? Her er en grønn, rimelig og sesongbasert salat til buffeten, som forrett eller som tilbehør til middagsserveringen:

 

Salat med bakte rotgrønnsaker

Salat_mrotgrønnsaker_Matprat.jpg

 

Til 12 porsjoner trenger du:

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 12 stk. gulrot
  • 1,5 stk. sellerirot
  • 1,5 stk. kålrot
  • 6 ss olivenolje
  • 3 ts hvitvinseddik
  • 6 ss brunt sukker
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts pepper

Dressing:

  • 12 ss hvitvinseddik
  • 6 ss honning
  • 4,5 dl olivenolje
  • 1,5 ts kvernet pepper
  • 6 båter hvitløk
  • 3 ss revet parmesan

Salat:

  • 3 stk. crispisalat
  • 3 poser baby leaf-mix eller salatmix
  • 375 g valnøttkjerner

 

Slik gjør du:

  1. Vask, skrell og skjær grønnsakene i staver. Legg røttene i en stor beholder og ha i olje, eddik, sukker, salt og pepper. Vend alt godt og ha det over i en ildfast form. Sett formen midt i stekeovnen på 200 °C i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
  2. Visp sammen eddik og honning og spe med olivenolje mens du visper. Ha i pepper, finhakket hvitløk og parmesan. Visp til dressingen har samlet seg.
  3. Vask salat og fordel i en stor bolle eller et stort fat. Dryss over valnøtter og fordel over de ovnsbakte grønnsakene. 

       Server salat med bakte rotgrønnsaker, valnøtter og honningdressing. 

 

Tips: Denne salaten er fin som grunnoppskrift til å komponere din egen, spesielle vintersalat. Smak til med ingredienser som fungerer på serveringsstedet ditt, eller variér med hva du måtte ha av rester på kjøla. Prøv for eksempel å bytte ut noen av ingrediensene med stekte potetbåter, grønnkål, tranebær eller ristede cashewnøtter.

 

Oppskrift og bilde: matprat.no