Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vi har iverksatt adgangskontroll til våre bygg som tiltak for å redusere risiko for Korona-smitte.
Ankomstdører holdes låst og besøkende bes kontakte grossistene på telefon/e-post for instruks.
Våre sjåfører og biler er rigget for god hygiene og smittevern, med egne skjerpede instrukser.
På grunn av koronautviklingen kan det bli redusert tilgang på enkelte produkter.

  Servicegrossistene has established full entry control to all our warehouses and buildings, to reduce the risk of corona contamination.
Our entry door remain locked at all times, and visitors must contact the wholesaler contact per telephone or e-mail for further instructions.
Servicegrossistene has in addition strengthened hygiene instructions for our lorry drivers and warehouse colleagues to secure safe and solid deliveries to our customers.
Due to Corona, certain article might be more challenging to source.

OPPSKRIFT - Vegisterkaker

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Vegisterkaker

Herlige, små kaker av ris, blomkål og havregryn. - Et supert alternativ til de som velger vegansk, og kjekt å ha i ermet når du får gjester som ikke spiser kjøtt.

Oppskriften gir 12 porsjoner. 

 

Du trenger:

  • 6 dl basmatiris eller annen type ris
  • 2100 g blomkål
  • 6 dl havregryn
  • 6 ts urtesalt
  • 4 1/2 ts malt ingefær
  • 4 1/2 ts revet muskatnøtt
  • 3 ts salt
  • 1 1/2 ts kvernet pepper
  • 9 ss margarin eller olje til steking

Slik gjør du: 

Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl. Del blomkål i buketter, stilken også, og kok den knapt mør i usaltet vann. Hell av kokevannet og avkjøl helt. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn farse. Smak til med salt, pepper og krydder. Form ovale, lubne kaker ved hjelp av en skje. Varm en stekepanne med olje og stek kakene på middels varme i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprø. Hold dem varme frem til servering. 

 

Serveringstips: Vegisterkakene kan serveres på tradisjonelt vis, med poteter, saus og tyttebærsyltetøy, eller som her, med en enkel salat av rødkål og grønnkål. 

 

Bilder og tekst hentet fra matprat.no 

 

Har du alt under kontroll til julen? Les denne flotte artikkelen om jul, tradsjon og trender.  Eller hva med å servere alkoholfri drikke til julematen?

 

Andre oppskrifter:

 

Les Gourmet nr. 5 2019 her