Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Vannbakkels - Britannias hvite svane

OPPSKRIFT - Vannbakkels - Britannias hvite svane

Med både velsmakende og grasiøse svaner på menyen gir du gjestene et inntrykk de ikke vil glemme.

Vannbakkels:

  • 1 liter vann
  • 500 g smør
  • 500 g mel
  • 8-12 egg

Slik gjør du:

Kok opp vannet. Tilsett salt og smør og smelt i det kokende vannet. Hell alt hvetemelet i vannet på en gang, under stadig omrøring. Rør godt til det
blir en jevn klump og slipper kasserollen. Kasserollen skal stå på middels varme. Når deigen er rørt godt sammen, «svi» deigen på alle kanter i ca 1 minutt (uten at deigen skal ta farge.) Ha deigen over i en kjøkkenmaskin og rør inn eggene ett av gangen. Tilsett ikke neste egg før det første er rørt helt inn. Fyll røren i en sprøytepose med en stjerneformet hull. Sprøyt røren ut som svanekropp på stekebrettet, og lag halsen på et annet brett. Stek vannbakkelsen i varm ovn 200 ºC, på nederste rille i 25-30 minutter for store og 10-15 minutter for små. Vannbakkelsene skal være faste og lette når de er ferdig stekt. Avkjøl før montering.

 

Kveiteremulade:

  • 2 hardkokte egg
  • 200 g røkt kveite
  • 1 dl majones
  • 1 dl lett crème fraiche
  • Revet skall og saft av 1/2 sitron
  • 2 ss kapers
  • 2 ss finhakket dill
  • Revet pepperrot

Slik gjør du:

Finhakk eggene og kapers. Skjær kveiten i små terninger. Bland alt og smak til med sitron skal og juice og revet pepperrot. 

 

Eddikpulver:

  • 50 g maltodextrin
  • 10 g eddikpulver
  • Salt
    (Blandes sammen)

 

Montering:

Del svanekroppen i to på langs, del den øverste delen i to igjen for å lage vinger. Ha en raus skje med kveiteremuladen på vannbakkelsen, også en god skje med kaviar for eksempel avruga, løyrom eller rognkjeksrogn. Monter svanen sammen og dryss over eddikpulver.

 

Bilde: Britannia Hotel. 

 

Lyst til å se på flere spennende oppskrifter? Hva med en enkel middag med grønnsaker og fisk i form eller en varm brokkolisuppe?

Eller hva med å servere en nydelig gulrotkake til gjestene?