OPPSKRIFT - Urtebakt torskerygg med ovnsbakte grønnsaker

Mer fisk på menyen? Med urtebakt torskerygg vil du garantert imponere gjestene dine.
Passer til 10 personer.
Du trenger:
- 1500 g torskeloins, opptint (Torskeloins 150g Feldts Blue MSC Epd 5296900)
- 2 ss basilikum, finhakket
- 2 ss persille, finhakket
- 4 ss olivenolje
- Salt & pepper
- Sitronsaft
- 1000 g pastinakk, skrelt og kuttet i passende biter
- 600 g gulrot, skrelt og kuttet i passende biter
- 600 g sellerirot, skrelt og kuttet i passende biter
- 1 stk purreløk, den hvite delen, vasket og kuttet
- 1,5 dl olivenolje
Slik gjør du:
Start med å salte og pepre torskeryggen etter smak. Press litt sitron over fisken.
Vend torsken i olje og urter, og legg den i en ildfast form.
Ovnsbak i 10-12 minutter (175°C) eller til fiskens kjernetemperatur er 58-60°C.
Bland de kuttede grønnsakene med olivenoljen og tilsett salt og pepper etter smak.
Legg de i en ildfast form og bak grønnsakene på 185°C i ca 20.25 minutter.
Rør rundt hvert femte minutt.
Server torskeryggen med grønnsakene og en syrlig dillmajones.
Ønsker du inspirasjon til flere oppskrifter til sommerens meny? Ta en titt på Magnars Bacalao, og server med et deilig surdeigsbrød. Eller hva med en råkostsalat med appelsin?