OPPSKRIFT - Thai-inspirert kyllingsuppe med nudler

Lyst på noe asiatisk og spicy til middag? Denne suppen får fart på smaksløkene!
Oppskriften passer til 8 porsjoner:
Du trenger:
2 pk kyllingfilet naturell
2 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
2 stk rød paprika
2 stk gul løk
6 ss thai red curry paste
2 ss ingefær, revet
2 L kyllingbuljong
4 bokser kokosmelk
10 blader thai basilikum
2 ss fiskesaus
300 g risnudler
4 ts brunt sukker
1 stk vårløk
2 stk håndfull koriander
2 stk chili
Saften av 2 lime
Slik gjør du:
- Vask, rens og del grønnsakene.
- Del kyllingen i skiver.
- Varm olivenolje på middels varme i en dyp stekepanne, tilsett kylling og fres raskt i pannen før du tar den ut og legger til side.
- Så tilsetter du hvitløk, paprika og løk. Stek i 3- 4 minutter til løken er myk og blank.
- Tilsett red currypaste og ingefær, og rør rundt i ca. 1 minutt.
- Tilsett buljong og kokosmelk, og bland godt sammen før du legger i kyllingen og noen blader thai basilikum. Kok opp og la det småputre i ca. 7-10 minutter.
- Til slutt tilsetter du fiskesaus, risnudler og brunt sukker. Rør lett sammen og kok til nudlene er møre.
Oppskrift og bilde er hentet fra Vestfold Fugl