Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Thai-inspirert kyllingsuppe med nudler

OPPSKRIFT - Thai-inspirert kyllingsuppe med nudler

Lyst på noe asiatisk og spicy til middag? Denne suppen får fart på smaksløkene!

Oppskriften passer til 8 porsjoner:

 

Du trenger: 

2 pk kyllingfilet naturell

2 ss olivenolje

4 fedd hvitløk

2 stk rød paprika

2 stk gul løk

6 ss thai red curry paste

2 ss ingefær, revet

2 L kyllingbuljong

4 bokser kokosmelk

10 blader thai basilikum

2 ss fiskesaus

300 g risnudler

4 ts brunt sukker

1 stk vårløk

2 stk håndfull koriander

2 stk chili

Saften av 2 lime

Slik gjør du: 

  1. Vask, rens og del grønnsakene.
  2. Del kyllingen i skiver.
  3. Varm olivenolje på middels varme i en dyp stekepanne, tilsett kylling og fres raskt i pannen før du tar den ut og legger til side.
  4. Så tilsetter du hvitløk, paprika og løk. Stek i 3- 4 minutter til løken er myk og blank.
  5. Tilsett red currypaste og ingefær, og rør rundt i ca. 1 minutt.
  6. Tilsett buljong og kokosmelk, og bland godt sammen før du legger i kyllingen og noen blader thai basilikum. Kok opp og la det småputre i ca. 7-10 minutter.
  7. Til slutt tilsetter du fiskesaus, risnudler og brunt sukker. Rør lett sammen og kok til nudlene er møre.

 

Oppskrift og bilde er hentet fra Vestfold Fugl