Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Syltet rødløk

OPPSKRIFT - Syltet rødløk

Rødløk er lilla av farge og er mildere på smak enn gul vanlig løk, og er best rå eller syltet. Syltet rødløk er enkelt å lage og en billig delikatesse som passer godt som tilbehør til det meste.

 

Rødløk egner seg godt i salater og andre retter der rå løk brukes, både på grunn av sin fine farge og milde smak. Rødløk mister sin farge ved koking, og egner seg derfor ikke så godt til langvarig koking, men helt perfekt å sylte.

Syltet rødløk har lang holdbarhet og kan enkelt lages i store porsjoner. Her er en variant med sitronpepper:


Ingredienser til syltet rødløk:

1 dl sukker

1 dl vann

1 dl eplesidereddik

1 ss sitronpepper

 

Slik gjør du:

Rens og skjær rødløken i tynne skiver.

Legg skivene med løk over på rene, varme glass.

Kok opp vann, eddik, sukker og sitronpepper, og rør til sukkeret er oppløst.

Hell den kokende laken over løken og lukk glasset.

Avkjøl.

Løken er klar til bruk etter en times tid, men den blir bedre og bedre etter hvert.

 

Her kan du lese mer om løk, som er en av verdens eldste kulturplanter.