Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Steamed buns med ribberester og hurtigsyltede grønnsaker

Forfatter: Unilever

OPPSKRIFT - Steamed buns med ribberester og hurtigsyltede grønnsaker

Ribberester til overs etter jul? Bruk det til denne asiatisk-inspirerte retten!

Til 10 porsjoner trenger du: 

  • Ribbe og hurtigsyltede grønnsaker
  • 600 g Rester av ribbekjøtt
  • 2 stk Gulrøtter
  • 1 stk Agurk
  • 1 stk Rødløk
  • 1 ss Knorr Professional Ingefær Puré
  • 3 dl Vann
  • 1 dl Eplesidereddik MAILLE
  • 2 dl Sukker
  • 0,25 ts Salt
  • 0,25 ts Nykvernet pepper
  • Steam buns (disse kan også kjøpes frossen ferdig i spesialforretninger for Asiatisk mat)
  • 1,2 kg Hvetemel
  • 1 pose Tørrgjær
  • 5 ss Sukker
  • 1,5 ts Salt
  • 5 dl Vann
  • 1,5 dl Helmelk
  • 2 ss Nøytral olje, for eksempel rapsolje

Til servering:

Frisk koriander, Knorr Sunshine Chili saus, eller saus som til Pinnekjøtt A-la Crispy duck. 

Gjør slik:

  1. Del ribbestykker i passe biter, eller “riv” dem opp til ønsket størrelse. Stek dem lett i panna og legg til side. Før servering kan du gjerne frese og trekke ribberestene i litt av den gode “Crispy-Duck” sausen.
  2. Skjær gulrøttene i staver. Del agurken på langs, skrap ut kjernen og skjær i staver. Skrell rødløken, del den i to og skjær den i skiver.
  3. Kok opp vannet med Maille eplesidereddik, Knorr Ingefærpuré og sukker til sukkeret er helt oppløst. Legg alle grønnsakene i en passende skål eller i et glass med lokk, hell over laken og la det stå i minst 30 min.
  4. Bland de tørre ingrediensene til bollene i en bakebolle. Varm opp vann, melk og olje til lunkent i en kjele og rør det inn i melblandingen. Elt deigen godt før den settes til heving i ca. 45 min.
  5. Del opp deigen i passende emner og rull den ut til boller. Klem dem flate og la dem etterheve i ca. 30 min. under et kjøkkenhåndkle. Klem dem flate enda en gang, pensle med olje og brett dem i to.
  6. Fyll 3-4 cm vann i en kjele og kok det opp før du legger en metall- eller bambusrist i bunnen. Plasser bollene på biter av bakepapir på risten, sett på lokket og damp dem i 12-15 min.
  7. Server bollene fylt med biter av ribbe som er stekt lett crispy i panna, syltete grønnsaker, saus og koriander.

Foto og oppskrift: Unilever.