OPPSKRIFT - Scotch eggs

Innbakte egg er populær snacks og piknikmat i England. Den kan også serveres som forrett, kanskje på et rede av salat eller spirer? Denne varianten er asiatisk-inspirert og smaker nydelig sammen med soyasaus eller søt chilisaus.
Ingredienser
• 8 små egg
• 1 kg kjøttdeig av svin, storfe eller kylling
• 2 ss soyasaus
• 1 ss sukker
• 2 ts revet muskatnøtt
• 2 ts salt
• 1 ts kvernet pepper
• 1 ss finrevet frisk ingefær
• 2 stk. finhakket, rød chili
• 2 stk. finhakket vårløk
Panering
• 4 dl hvetemel
• 2 ts salt
• 0,5 ts pepper
• 4 egg
• 4 dl panko brødkrum eller griljermel
Slik gjør du:
Kok eggene i 7-9 minutter, avhengig av hvor hard du vil ha plommen. Legg dem over i kaldt vann, skrell og sett til side. Legg kjøttdeig i en bolle og bland godt inn soyasaus, sukker, muskat, salt, pepper, ingefær, chili og vårløk. Finn frem 3 skåler. Bland hvetemel og salt og pepper i den ene, visp sammen egg i den neste, og ha panko/griljermel i den siste. Ha litt olje på hendene og del kjøttdeig i like mange deler som porsjoner du skal lage. Ta én og én del i hånden og klem ut til en stor oval på størrelse med hånden din. Legg et egg på kjøttdeigen og brett deigen rundt. Rull dem forsiktig først i mel, deretter i egg og til slutt i panko/griljermel. Hell olje i en kjele, (5-6 cm opp fra bunnen av kjelen) og varm opp til 180 °C. Frityrstek eggene i 5-6 minutter, eller til de er gyllenbrune.
Foto og oppskrifter: matprat.no (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)