Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Scotch eggs

OPPSKRIFT - Scotch eggs

Innbakte egg er populær snacks og piknikmat i England. Den kan også serveres som forrett, kanskje på et rede av salat eller spirer? Denne varianten er asiatisk-inspirert og smaker nydelig sammen med soyasaus eller søt chilisaus.

Ingredienser

•             8 små egg

•             1 kg kjøttdeig av svin, storfe eller kylling

•             2 ss soyasaus

•             1 ss sukker

•             2 ts revet muskatnøtt

•             2 ts salt

•             1 ts kvernet pepper

•             1 ss finrevet frisk ingefær

•             2 stk. finhakket, rød chili

•             2 stk. finhakket vårløk

Panering

•             4 dl hvetemel

•             2 ts salt

•             0,5 ts pepper

•             4 egg

•             4 dl panko brødkrum eller griljermel

 

Slik gjør du:

Kok eggene i 7-9 minutter, avhengig av hvor hard du vil ha plommen. Legg dem over i kaldt vann, skrell og sett til side. Legg kjøttdeig i en bolle og bland godt inn soyasaus, sukker, muskat, salt, pepper, ingefær, chili og vårløk. Finn frem 3 skåler. Bland hvetemel og salt og pepper i den ene, visp sammen egg i den neste, og ha panko/griljermel i den siste. Ha litt olje på hendene og del kjøttdeig i like mange deler som porsjoner du skal lage. Ta én og én del i hånden og klem ut til en stor oval på størrelse med hånden din. Legg et egg på kjøttdeigen og brett deigen rundt. Rull dem forsiktig først i mel, deretter i egg og til slutt i panko/griljermel. Hell olje i en kjele, (5-6 cm opp fra bunnen av kjelen) og varm opp til 180 °C. Frityrstek eggene i 5-6 minutter, eller til de er gyllenbrune.

Foto og oppskrifter: matprat.no (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)