Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Sandwich med tonkatsu

Forfatter: Matprat.no

OPPSKRIFT - Sandwich med tonkatsu

Asiatiske smaker er i vinden, og vil du lage noe ordentlig digg til gjestene dine, kan du lage en tonkatsu sandwich, eller en tonkatsu sando, som de kaller det i Japan. Deilig, panert svinenakke servert i toast med finstrimlet kål og tonkatsusaus. Denne vil slå an!

Til 10 personer

  • 10 nakkekoteletter av svin
  • ca. 25 ss hvetemel
  • 2,5 ts salt
  • 1,25 ts pepper
  • 5. egg
  • ca. 10 dl panko brødkrum
  • ca. 2,5 l olje til fritering

Til servering:

  • 750 g hodekål
  • 20 skiver brød
  • 5 ss smør til steking
  • 5 finsnittet vårløk
  • 20 stilker frisk koriander (kan sløyfes)

Tonaktsu-saus:

  • 15 ss ketchup
  • 15 ss worchestershiresaus
  • 10 ts soyasaus
  • 5 ts sukker

Slik gjør du 

Start med tonkatsusausen. Bland sammen ingrediensene og la sausen stå og trekke. Du kan også bruke en ferdigkjøpt tonkatsusaus. Finsnitt kål. Legg strimlene i en bolle med kaldt vann, gjerne isvann, slik at de blir supersprø til serveringen. Skjær bort beina på nakkekotelettene. Bruk en kjøtthammer og bank kotelettene til de er 1 - 1,5 cm tykke. Finn frem tre dype tallerkener. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen egg i den andre og ha panko i den tredje. Du kan også panere i brødkrum, cornflakes, eller annet. Fyll frityrolje i en egnet gryte eller dyp stekepanne. Du bør minst ha minst 2 cm olje i gryten/pannen. Varm opp oljen. Dypp kotelettene først i melblandingen, deretter i egget og til sist i panko. Sørg for at kotelettene er godt dekket med panko rundt hele. Sjekk at oljen er varm nok. Ideell temperatur er ca. 180 °C. Legg kotelettene nedi og friter til de er gyllenbrune, 3-4 minutter på hver side. Legg kotelettene på en rist eller et ark kjøkkenpapir så noe av oljen får renne av. Stek brødskiver i en stekepanne eller rist dem i stekeovn eller i brødrister. Legg litt kål på et par brødskiver, legg på den panerte schnitzelen, topp med mer kål og litt saus, legg på en skive til, og del sandwichen i to. Server med ekstra saus, og eventuelt finsnittet vårløk og koriander.

 

Foto og oppskrift: matprat.no