Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Pasta pollonese

OPPSKRIFT - Pasta pollonese

Har du lyst til å servere en ny vri av den berømte pasta bolognesen? Bytt ut kjøttdeigen med kyllingkjøttdeig.

Oppskriften passer til 10 personer. 

 

Du trenger:

 

  • 1,2 kg Vestfold Fugl Kyllingkjøttdeig
  • 150 g Gul løk
  • 20 g Hakket hvitløksfedd
  • 20 g Tomatpuré
  • 800 g Knuste tomater
  • 2 dl Kyllingbuljong
  • 3 g Tørket timian
  • 500 g Ukokt pasta, f.eks. Bavette eller linguine
  • 80 g Revet parmesanost
  • 25 g Frisk basilikum
  • Salt og svart pepper
  • Olje og smør til steking

 

Slik gjør du:

 

Fres kyllingkjøttet på middels høy varme i litt smør eller olje i ca. 6 minutter. Tilsett hakket løk og hvitløk og stek i ytterligere 3 minutter.
Tilsett tomatpuré, knuste tomater og kyllingbuljong, rør og kok videre i 10 minutter.
Smak til med salt og pepper. Server med pasta, topp med finrevet parmesanost og friske basilikumblader.

 

Bilde og oppskrift fra Vestfold Fugl.

 

Ønsker du mer tips og inspirasjon til ditt kjøkken? Les Gorumet her. 

 

Prøv andre oppskrifter med kylling; Thai-inspirert kyllingsuppe, kyllingspyd med mango og peanøttsaus eller Sesamkylling fra Vestfold fugl.