OPPSKRIFT - Ostekake med en ny vri

Har du prøvd å servere ostekake som er stekt i ovnen? Med en tykk kjeksbunn er denne kaken en blanding av en knasende og myk delikatesse.
Du trenger:
Kjeksbunn:
- 500 g grov kjeks, for eksempel digestive eller bixit
- 225 g smeltet smør
- 4-5 ss brunt sukker
Ostekrem:
- 700 g kremost naturell
- 200 g sukker
- 200 g rømme
- 2 ts vaniljesukker eller frøene fra èn vaniljestang
- 3 egg
- Saften fra 1/2 sitron
Skogsbærsaus:
- 1 liten pk (400g) skogsbær eller andre bær.
- 6 ss sukker
- 2 ts maizena
- Saften fra sitron, 1-2 ss
Slik gjør du:
- Knus kjeksen og bland med smør og sukker. Trykk dette i en passende form, for eksempel en smurt springform. Bunnen kan gjerne være tykkere rundt kantene slik at kaken holder seg stabil. Stek bunnen i 7-8 minutter på 180 grader.
- Lag skogsbærsausen ved å koke opp skogsbær, sukker og maizena. La det koke i noen minutter før du tilsetter sitronsaft og tar kjelen av platen. Avkjøl sausen mens du lager ostefyllet.
- Pisk kremost og sukker til en jevn og fin masse. Tilsett vaniljefrø og rømme mens du pisker forsiktig. Tilsett sitronsaft og avslutt med å røre inn et og et egg - men rør det forsiktig inn.
- Legg på ostefyllet på den avkjølte kjeksbunnen. Tilsett deretter skogsbærsaus. Tips: For et pent resultat kan du putte sausen i klynger og dra en liten gaffel gjennom røren. Dersom det blir noe skogsbærsaus til overs, er dette et godt tilbehør til kaken ved servering.
- Stek kaken på 180 grader med over og undervarme i ca. 1 time. Avkjøl kaken i 5-10 timer i kjøleskap.
- Server kaken, gjerne med resten av skogsbærsausen ved siden av.
Ønsker du flere oppskrifter på dessert og bakverk? Sjekk ut denne nydelige gulrotkaken.