Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Ostekake med en ny vri

OPPSKRIFT - Ostekake med en ny vri

Har du prøvd å servere ostekake som er stekt i ovnen? Med en tykk kjeksbunn er denne kaken en blanding av en knasende og myk delikatesse.

Du trenger: 

 

Kjeksbunn:

  • 500 g grov kjeks, for eksempel digestive eller bixit
  • 225 g smeltet smør
  • 4-5 ss brunt sukker

 

Ostekrem:

  • 700 g kremost naturell
  • 200 g sukker
  • 200 g rømme
  • 2 ts vaniljesukker eller frøene fra èn vaniljestang
  • 3 egg
  • Saften fra 1/2 sitron

 

Skogsbærsaus:

  • 1 liten pk (400g) skogsbær eller andre bær.
  • 6 ss sukker
  • 2 ts maizena
  • Saften fra sitron, 1-2 ss

 

Slik gjør du:

  1. Knus kjeksen og bland med smør og sukker. Trykk dette i en passende form, for eksempel en smurt springform. Bunnen kan gjerne være tykkere rundt kantene slik at kaken holder seg stabil. Stek bunnen i 7-8 minutter på 180 grader. 

  2. Lag skogsbærsausen ved å koke opp skogsbær, sukker og maizena. La det koke i noen minutter før du tilsetter sitronsaft og tar kjelen av platen. Avkjøl sausen mens du lager ostefyllet.

  3. Pisk kremost og sukker til en jevn og fin masse. Tilsett vaniljefrø og rømme mens du pisker forsiktig. Tilsett sitronsaft og avslutt med å røre inn et og et egg - men rør det forsiktig inn.

  4. Legg på ostefyllet på den avkjølte kjeksbunnen. Tilsett deretter skogsbærsaus. Tips: For et pent resultat kan du putte sausen i klynger og dra en liten gaffel gjennom røren. Dersom det blir noe skogsbærsaus til overs, er dette et godt tilbehør til kaken ved servering. 

  5. Stek kaken på 180 grader med over og undervarme i ca. 1 time. Avkjøl kaken i 5-10 timer i kjøleskap.

  6. Server kaken, gjerne med resten av skogsbærsausen ved siden av. 

 

Ønsker du flere oppskrifter på dessert og bakverk? Sjekk ut denne nydelige gulrotkaken