OPPSKRIFT - Pai med revne rotgrønnsaker

Her er revet gulrot, sellerirot og kålrot brukt som fyll i en deilig pai. Har du andre rotgrønnsaker, så bruk dem. Server gjerne en grønn sprek salat til – ypperlig til lunsjmenyen!
Paibunn:
• 60 g smør
• 1½ dl kesam mager
• 3½ dl hvetemel
• ½ ts salt
• 3 ss vann
Eggestand:
• 4 stk egg
• 1½ dl melk
• 1½ dl kesam mager
• ½ dl reven mozzarella
• salt og pepper
Fyll:
• 3 dl reven gulrot
• 3 g reven sellerirot
• 3 dl reven kålrot
Pynt:
• 1 ts sitronsaft
• 1 ts rapsolje
• flaksalt
Slik gjør du:
Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter til deigen er rørt godt sammen. Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose.
Kjevle deigen mellom to bakepapir. Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen. Skjær av overskuddet med en skarp kniv. Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.
Lag eggestand og fyll mens paibunnen står i ovnen. Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella.
Smak til med salt og pepper. Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt. Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet. Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.