Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Pai med revne rotgrønnsaker

OPPSKRIFT - Pai med revne rotgrønnsaker

Her er revet gulrot, sellerirot og kålrot brukt som fyll i en deilig pai. Har du andre rotgrønnsaker, så bruk dem. Server gjerne en grønn sprek salat til – ypperlig til lunsjmenyen!

Paibunn:

• 60 g smør

• 1½ dl kesam mager

• 3½ dl hvetemel

• ½ ts salt

• 3 ss vann

 

Eggestand:

• 4 stk egg

• 1½ dl melk

• 1½ dl kesam mager

• ½ dl reven mozzarella

• salt og pepper

 

Fyll:

• 3 dl reven gulrot

• 3 g reven sellerirot

• 3 dl reven kålrot

 

Pynt:

• 1 ts sitronsaft

• 1 ts rapsolje

• flaksalt

 

Slik gjør du:

Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter til deigen er rørt godt sammen. Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose.

 

Kjevle deigen mellom to bakepapir. Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen. Skjær av overskuddet med en skarp kniv. Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.

 

Lag eggestand og fyll mens paibunnen står i ovnen. Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella.

 

Smak til med salt og pepper. Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt. Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet. Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.