Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Chili sin carne

Forfatter: frukt.no

OPPSKRIFT - Chili sin carne

En herlig variant av gryteretten chili con carne - men uten kjøtt. En rett som passer fint til en kjøttfri mandag eller som et kjøttfritt alternativ på menyen. Bønner og grønnsaker som gulrøtter, tomater, paprika og søtpotet spiller hovedrollen.

Du trenger:
• 4 stk. løk
• 2 stk. finhakket rød chili
• 10 båter hvitløk
• 6 ss soyaolje til stekning
• 6 stk. gulrot i terninger
• 4 stk. rød paprika
• 2 stk. søtpotet i terninger
• 2 ts malt spisskummen
• 2 ts malt koriander
• 2 ts chilipulver
• ½ ts malt kanel
• 2 ss tomatpuré
• 6 stk. soltørkede tomater i strimler
• 2 dl vann
• 8 stk. tomat i terninger
• 4 bokser hermetiske brune bønner
• hakket, frisk koriander


Slik gjør du:
Stek løk, hvitløk og chili blankt i en stor gryte. Ha i grønnsakene og krydder og fres videre et par minutter. Tilsett vann, tomater, tomatpuré og soltørkede tomater skåret i strimler. La alt koke på middels varme i 25-30 minutter. Smak til. Skyll bønnene godt og ha dem i gryta de siste kokeminuttene. Bruker du tørkede brune bønner må de først legges i vann natten over og kokes i ca. 30-40 minutter til de er møre. Serveres med et dryss av hakket koriander og gjerne tortillachips og guacamole.

Foto og tekst: frukt.no