Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Norsk Thanksgiving med kalkunfilet

OPPSKRIFT - Norsk Thanksgiving med kalkunfilet

Det er snart "that time of year" igjen, men vi trenger kanskje ikke å gå "all in" med Thanksgivingfeiringen som amerikanerne gjør.

Her er en noe nedskalert Thanksgiving-servering; en litt enklere variant med kalkunfilet i stedet for hel kalkun, men med tilbehør laget av de tradisjonelle råvarene, – for dem som vil ha en smak av denne storslåtte matfeiringen.

 

Thanksgivingkalkun med nøtter og cornbread

 

Ingredienser til 6 porsjoner:

1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn) olivenolje salt og pepper

 

Maisbrød:

  • 5 dl maismel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1⁄2 ts salt
  • 2 stk egg 
  • 5 dl skummet kulturmelk 
  • ca. 30 g smør

 

Nøtte-salsa:

  • 100 g pecannøtter
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g pinjekjerner evt. bruk de nøttene du selv ønsker
  • 100 g svisker
  • 100 g aprikos
  • 100 g tørkede dadler evt. bruk de fruktene du selv ønsker
  • 150 g smør 3 ss soyasaus

 

Slik gjør du:

  1. Bland mel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Tilsett egg, skummet kulturmelk og baconfett. Rør alt sammen til en løs deig.
  2. Smør en 1 1/2 liters brødform og fyll den med deigen. Stek brødet ved 180 °C i 35 minutter eller til det er svakt gyllent. Avkjøl. Du kan også steke brødet i små porsjonsformer.
  3. Gni inn kalkunfileten med olje, salt og pepper. Stek den i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter.
  4. Finhakk nøtter og frukter. Ha alt i en kjele med smør. La det stå og surre i ca. 10 minutter og smak til med soyasaus til slutt.
  5. Server kalkunen sammen med cornbread og nøttesalsa.