Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Mullingatawny-suppe

OPPSKRIFT - Mullingatawny-suppe

Denne suppen serveres i Grevinnen og Hovmesteren: En deilig indisk hønsesuppe med karri og linser, en klassiker med røtter fra kolonitiden, med massevis av karri og linser. Grevinnen foretrekker suppen med sherry til. – Og bruk gjerne høne, om du får tak i det!

Til 20 porsjoner trenger du:

  • Kjøttet fra ca. 5 kokte høner
  • 500 gr grønne linser
  • 10 løk
  • 10 ts karri
  • 10 ss smør
  • 5 liter kraft fra koking, evt. buljong
  • 5 bokser kokosmelk á 4 dl
  • 5 dl kremfløte
  • 7,5 ts salt

 

Kok linser etter anvisning på pakken, vanligvis i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Sil av vannet og avkjøl linsene. Finhakk løk og fres den i en varm kasserolle med smør, sammen med karri. Stek til løken er blank. Tilsett hønsekraft, kokosmelk, fløte og linser. Kok opp og ha i oppskåret hønsekjøtt. Smak til med salt før servering. Server gjerne med stekte og krydrede kikerter og hakket koriander.

Tips:

Har du kokt høne, silt og avkjølt kraften, vil du oppdage at fettet vil danne et hvitt lag på toppen av kraften. Dette fettet kan du bruke til å steke løken i, om du vil.

Foto og oppskrift: matprat.no