Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Mulled Wine

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Mulled Wine

Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen. Visste du at også de gamle romerne drakk en drikk som minner om denne?

Oppskrift til 12 porsjoner

Du trenger:

  • 45 hele nellik
  • 3 appelsiner
  • 180 g brunt sukker
  • 9 stk. hel kanel
  • 6 sitroner
  • 15 dl vann
  • 3 flasker rødvin: – En enkel, rimelig vin med mye smak, men uten for mye tanniner

Slik gjør du:

Stikk nellikene inn i appelsinene og skjær sitronene i skiver. Legg appelsinene i en stor kjele sammen med sukker, kanelstang, sitronskiver og vann. Kok opp, og rør godt til sukkeret er oppløst. La blandingen koke på svak varme i femten minutter. Tilsett vin og server drikken varm.

For en alkoholfri variant kan vinen erstattes med 1,5 liter noe utvannet solbærsaft- eller husholdningssaft-konsentrat

Tips:

  • Server mulled wine som en varm aperitiff
  • Server den med mat som du ville servert til gløgg, som pepperkaker med blåmuggost og dadler med bacon.
  • Britene selv serverer mullled wine med “Swedish dishes” (sild og kjeks), fondue, salte oster eller til en erkebritisk kjøttdeig-pai.
  • Gjør drikken feststemt: Pynt den med kanelstenger, appelsinskall, stjerneanis, nellikspiker eller cocktailbær i friske farger.
  • Tips: Tilbered drikken i en slow cooker. Det tar lenger tid, men da kan den stå og holde seg varm hele kvelden.

    Oppskrifter og foto: matprat.no