Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Nettbutikken stenges for handel førstkommende fredag kl 17:00 grunnet oppgradering og vedlikehold. Åpning/normal drift er beregnet til lørdag 6/6 kl 20:00.

OPPSKRIFT - Magnars bacalao

OPPSKRIFT - Magnars bacalao

Bacalao betyr torsk på spansk. Denne bacalaogryta er lett å lage. – Perfekt mat både til hverdag og til festlige anledninger.

Du trenger:

  •  1 kg utvannet klippfisk (ca. 600 gr. tørket)
  • 2-3 store løk
  • 1 kg potet
  • 1 (2) stk. rød chili evt. spansk pepper
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede, hermetiske tomater
  • 6-7 tomater, flådde, evnt. hermetiske
  • 2-3 ss tomatpure
  • 3 dl god olivenolje
  • 2-3 dl vann

 

Slik gjør du:

Rens klippfisken for skinn og bein, og skjær den i ca. 3-4 cm tykke biter. Her anbefales det å bruke loins eller filet uten skinn og ben. Klippfisken vannes ut i 12-24 timer, avhengig av hvor salt den er. Bytt gjerne vann. Skjær poteter og løk i ca. ½ cm tykke skiver. Finhakk hvitløk og chili. Varm olivenoljen i en kasserolle, trekkes litt til side og avkjøles noe. Legg fisk, poteter og løk, hvitløk, chili, tomater og hermetiske tomater lagvis i en stor kjele, gjerne med potet i bunn. Rør ut tomatpureen i litt vann og hell den i kasserollen. Hell olivenoljen over og kok opp, la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time under lokk, gjerne lenger. Rist lett på kasserollen av og til, så det ikke brenner seg fast i bunn, men IKKE rør i bacalaoen. Alternativt kan hele bacalaogryten settes i en ovn på ca. 125 grader i ca. 2 timer. Server bacalaoen rykende varm fra gryten, strø gjerne over finhakket persille like før servering. Serveres med ferskt olivenbrød ved siden av, også utmerket med noe spansk eller portugisisk i glasset.

– Bon Appétit!