Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vi har iverksatt adgangskontroll til våre bygg som tiltak for å redusere risiko for Korona-smitte.
Ankomstdører holdes låst og besøkende bes kontakte grossistene på telefon/e-post for instruks.
Våre sjåfører og biler er rigget for god hygiene og smittevern, med egne skjerpede instrukser.
På grunn av koronautviklingen kan det bli redusert tilgang på enkelte produkter.

  Servicegrossistene has established full entry control to all our warehouses and buildings, to reduce the risk of corona contamination.
Our entry door remain locked at all times, and visitors must contact the wholesaler contact per telephone or e-mail for further instructions.
Servicegrossistene has in addition strengthened hygiene instructions for our lorry drivers and warehouse colleagues to secure safe and solid deliveries to our customers.
Due to Corona, certain article might be more challenging to source.

OPPSKRIFT - Magnars bacalao

OPPSKRIFT - Magnars bacalao

Bacalao betyr torsk på spansk. Denne bacalaogryta er lett å lage. – Perfekt mat både til hverdag og til festlige anledninger.

Du trenger:

  •  1 kg utvannet klippfisk (ca. 600 gr. tørket)
  • 2-3 store løk
  • 1 kg potet
  • 1 (2) stk. rød chili evt. spansk pepper
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede, hermetiske tomater
  • 6-7 tomater, flådde, evnt. hermetiske
  • 2-3 ss tomatpure
  • 3 dl god olivenolje
  • 2-3 dl vann

 

Slik gjør du:

Rens klippfisken for skinn og bein, og skjær den i ca. 3-4 cm tykke biter. Her anbefales det å bruke loins eller filet uten skinn og ben. Klippfisken vannes ut i 12-24 timer, avhengig av hvor salt den er. Bytt gjerne vann. Skjær poteter og løk i ca. ½ cm tykke skiver. Finhakk hvitløk og chili. Varm olivenoljen i en kasserolle, trekkes litt til side og avkjøles noe. Legg fisk, poteter og løk, hvitløk, chili, tomater og hermetiske tomater lagvis i en stor kjele, gjerne med potet i bunn. Rør ut tomatpureen i litt vann og hell den i kasserollen. Hell olivenoljen over og kok opp, la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time under lokk, gjerne lenger. Rist lett på kasserollen av og til, så det ikke brenner seg fast i bunn, men IKKE rør i bacalaoen. Alternativt kan hele bacalaogryten settes i en ovn på ca. 125 grader i ca. 2 timer. Server bacalaoen rykende varm fra gryten, strø gjerne over finhakket persille like før servering. Serveres med ferskt olivenbrød ved siden av, også utmerket med noe spansk eller portugisisk i glasset.

– Bon Appétit!