Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Lys lapskaus

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Lys lapskaus

Lapskaus er en klassiker som alltid slår an, både ved fest eller hverdag. Dessuten er den matsvinn-vennlig; det du har av rotgrønnsaks-rester går i gryta. En lun og næringsrik rett for høsten.

Oppskrift:

  • 2 l vann
  •  4 kjøttbuljongterninger
  • 2 ts salt
  • 3 kg bankekjøtt av storfe
  • 6 gulrøtter
  • 2 stk. kålrot
  • 2 persillerøtter
  • 20 poteter
  • 2 løk
  • 2 bunter frisk kruspersille
  • salt og pepper
  • ev. maizena til jevning

 

Slik gjør du:

Kok opp vann, buljongterninger og salt i en kjele. Vask kjøttet i kaldt vann og legg det i. Kok opp og skum av. La kjøttet trekke under lokk på svak varme i ca. 1 time. Skrell grønnsakene og potetene. Skjær gulrøtter i skiver og resten i terninger. Hold av litt kruspersille til pynt. Bind sammen resten av kruspersillen og det grønne av persilleroten, om du har det, til en suppekvast. Ta opp kjøttet og skjær det i terninger. Legg kjøttet sammen med grønnsaker, poteter og kruspersille i kjelen. Kok lapskausen i 20- 30 minutter eller til kjøtt og grønnsaker er mørt. Smak til med salt og pepper. Ta opp suppekvasten. Dryss over grovhakket kruspersille og servér lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.