Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - løksuppe

OPPSKRIFT - løksuppe

En smakfull løksuppe er kanskje en av de enkleste og rimeligste rettene du kan servere gjestene dine.

Til 8 porsjoner trenger du:

• 10 kepaløk

• 10 sjalottløk

• 4 fedd hvitløk

• Evt. litt purre eller vårløk

• 4 l klar kjøttbuljong (fra terning)

• 4 ts sennep

• 2 laurbærblad

• salt og pepper

 

Dette gjør du:

Løken skjæres i tynne skiver og surres sammen med hakket hvitløk i varmt smør til den er gyllen/svakt brun. Hell over kjøttkraften. Tilsett sennep og laurbærblader. Gi suppen et oppkok og la den trekke over svak varme i ca. 45 minutter. Smak til med salt og pepper og strø over tørket kruspersille ved servering. Serveres med krutonger og revet ost. Fyll suppen i tallerken, legg i krutonger og strø revet ost på toppen, slik at den smelter. Suppen kan om ønskelig også helles i porsjonsskåler og gratineres i ovn ved 250 °C i 3-4 minutter.

 

Oppskrift fra Toten Løkpakkeri