Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt

Forfatter: Unilever

Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt

At lam passer i påsken, syns nok mange. Men vet du hva som passer til lammet? Jo, grillede rødbeter, rørt solbærgele og rødbeteknuter med geitost og mynte. Godt måltid.

Oppskriften gir 10 porsjoner.

 

Du trenger:

 

Stekt lammesadel

  • 1 stk lammesadel med fettkappe
  • 100 g smør
  • 10 g bakketimian
  • 10 g rosmarin
  • 2 stk hvitløksfedd
  • salt
  • pepper


Grillede rødbeter

  • 20 stk små rødbeter
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss grov salt
  • 2 dl rødbetejuice
  • 2 msk sherryeddik

 

Rødbeteknuter med geitost og mynte

  • 2 stk store rødbeter
  • 10 stk yoghurtboller
  • mynte
  • svartpepper

Rørt solbærgelé

  • 5 dl solbærpuré
  • 2 ts lakrispulver
  • 4 g Knorr Texture
  • 200 g sukker

Lammesky

  • 1 L Knorr Professional Demi-Glace
  • Beinet fra lammesadelen
  • 4 dl hvitvin
  • 2 stk gule løker
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 4 ss sitronjuice eller sherryeddik
  • MAIZENA Maisstivelse
  • timian
  • rosmarin
  • salt
  • pepper

 

Slik gjør du:

 

Lammesadel
1. Bein ut lammesadelen, rens kjøttet og snitt fettkappen.
2. Brun smør sammen med urter og hvitløk, og vakuumer dette sammen med kjøttet. Bak i sirkulatoren på 54oC i 1 time.
3. Stek kjøttet gyllenbrunt i stekepannen (ha fettkappen ned). Pensle med det brunede smøretog skjær i 10 biter. Ta på salt og pepper.

 

Rødbeter
1. Vend betene i salt og olje, og bak de myke i ovnen på 250oC i ca. 30 minutter. Avkjøles før du skreller de.
2. Del betene i to.
3. Reduser ned juicen til halvparten og tilsett eddiken og de grillede betene. Kok inn juicen i betene.

 

Rødbeteknuter med geitost og mynte
1. Høvle rødbetene ganske tynt og stans ut sirkler på ca. 4 cm.
2. Del yoghurtbollene på midten og lag små knuter med yoghurt, mynte og svartpepper.

Lammesky
1. Skjær sadelen i små biter og stek i ovnen på 225oC i ca. 20 minutter sammen med rotgrønnsakene som er skåret i biter.
2. Hell i en gryte og dekk med vin, fond og urter og la koke forsiktig i 1 time. Skum av fonden underveis.
3. Sil og kok ned til ca. 7 dl gjenstår. Jevn til med MAIZENA og smak til med salt, pepper og sitron.

Rørt solbærgelé
1. Kok opp solbærpureen med sukker og lakrispulver. Rør inn Knorr Texture.
2. Lå stå i kjøleskapet i 6 timer og blend så til en jevn puré.

 

Prøv også gresskarsuppe med byggryn, kokt kalv i dill eller bruk pinxos som forrett på menyen.