Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt

Nå som høsten er i anmarsj, smaker det ekstra godt med lam. Men vet du hva som passer til lammet? Jo, grillede rødbeter, rørt solbærgele og rødbeteknuter med geitost og mynte. Godt måltid.
Oppskriften gir 10 porsjoner.
Du trenger:
Stekt lammesadel
- 1 stk lammesadel med fettkappe
- 100 g smør
- 10 g bakketimian
- 10 g rosmarin
- 2 stk hvitløksfedd
- salt
- pepper
Grillede rødbeter
- 20 stk små rødbeter
- 3 ss olivenolje
- 1 ss grov salt
- 2 dl rødbetejuice
- 2 msk sherryeddik
Rødbeteknuter med geitost og mynte
- 2 stk store rødbeter
- 10 stk yoghurtboller
- mynte
- svartpepper
Rørt solbærgelé
- 5 dl solbærpuré
- 2 ts lakrispulver
- 4 g Knorr Texture
- 200 g sukker
Lammesky
- 1 L Knorr Professional Demi-Glace
- Beinet fra lammesadelen
- 4 dl hvitvin
- 2 stk gule løker
- 1 stk fennikel
- 2 stk gulrøtter
- 2 stk hvitløksfedd
- 4 ss sitronjuice eller sherryeddik
- MAIZENA Maisstivelse
- timian
- rosmarin
- salt
- pepper
Sjekk vårt utvalg av lam og får!
Slik gjør du:
Lammesadel
1. Bein ut lammesadelen, rens kjøttet og snitt fettkappen.
2. Brun smør sammen med urter og hvitløk, og vakuumer dette sammen med kjøttet. Bak i sirkulatoren på 54oC i 1 time.
3. Stek kjøttet gyllenbrunt i stekepannen (ha fettkappen ned). Pensle med det brunede smøretog skjær i 10 biter. Ta på salt og pepper.
Rødbeter
1. Vend betene i salt og olje, og bak de myke i ovnen på 250oC i ca. 30 minutter. Avkjøles før du skreller de.
2. Del betene i to.
3. Reduser ned juicen til halvparten og tilsett eddiken og de grillede betene. Kok inn juicen i betene.
Rødbeteknuter med geitost og mynte
1. Høvle rødbetene ganske tynt og stans ut sirkler på ca. 4 cm.
2. Del yoghurtbollene på midten og lag små knuter med yoghurt, mynte og svartpepper.
Lammesky
1. Skjær sadelen i små biter og stek i ovnen på 225oC i ca. 20 minutter sammen med rotgrønnsakene som er skåret i biter.
2. Hell i en gryte og dekk med vin, fond og urter og la koke forsiktig i 1 time. Skum av fonden underveis.
3. Sil og kok ned til ca. 7 dl gjenstår. Jevn til med MAIZENA og smak til med salt, pepper og sitron.
Rørt solbærgelé
1. Kok opp solbærpureen med sukker og lakrispulver. Rør inn Knorr Texture.
2. Lå stå i kjøleskapet i 6 timer og blend så til en jevn puré.
Prøv også gresskarsuppe med byggryn, kokt kalv i dill eller bruk pinxos som forrett på menyen.