Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Klassisk rødvinssaus

OPPSKRIFT - Klassisk rødvinssaus

Klassisk rødvinssaus passer til det meste av rødt kjøtt som lam og biff, og er kjempeenkelt å lage fra bunnen av!

Oppskriften passer til 10 personer

 

Du trenger:

2 stk. rødløk, skrelt

1 ss matolje

2 ss sukker

7 dl rødvin

2 stk. hvitløksfedd

1 kvist timian

1 liter Knorr Professional Demi Glace 

30 g sjampinjonger, ferske

2 stk. tomater

Salt og nykvernet, sort pepper 

Maizena Maisstivelse

 

Slik gjør du:

Kutt løken i skiver og stek den gyllenbrun i matoljen. Tilsett sukker og la det smelte til karamell. Hell i vin, knust hvitløk og timian. Reduser til

3-4 dl. Tilsett Demi-Glace og kok ned til halvparten, ca. 6-7 dl. Knus sopp med hendene og kutt tomater grovt. Ha i sausen og la småkoke i ca. 10 minutter. Jevn sausen med Maizena og sil den gjennom en finmasket sil. Smak til med salt og pepper

 

Foto og oppskrifter: Unilever