OPPSKRIFT - Klassisk rødvinssaus

Klassisk rødvinssaus passer til det meste av rødt kjøtt som lam og biff, og er kjempeenkelt å lage fra bunnen av!
Oppskriften passer til 10 personer
Du trenger:
2 stk. rødløk, skrelt
1 ss matolje
2 ss sukker
7 dl rødvin
2 stk. hvitløksfedd
1 kvist timian
1 liter Knorr Professional Demi Glace
30 g sjampinjonger, ferske
2 stk. tomater
Salt og nykvernet, sort pepper
Maizena Maisstivelse
Slik gjør du:
Kutt løken i skiver og stek den gyllenbrun i matoljen. Tilsett sukker og la det smelte til karamell. Hell i vin, knust hvitløk og timian. Reduser til
3-4 dl. Tilsett Demi-Glace og kok ned til halvparten, ca. 6-7 dl. Knus sopp med hendene og kutt tomater grovt. Ha i sausen og la småkoke i ca. 10 minutter. Jevn sausen med Maizena og sil den gjennom en finmasket sil. Smak til med salt og pepper
Foto og oppskrifter: Unilever