Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vi har iverksatt adgangskontroll til våre bygg som tiltak for å redusere risiko for Korona-smitte.
Ankomstdører holdes låst og besøkende bes kontakte grossistene på telefon/e-post for instruks.
Våre sjåfører og biler er rigget for god hygiene og smittevern, med egne skjerpede instrukser.
På grunn av koronautviklingen kan det bli redusert tilgang på enkelte produkter.

  Servicegrossistene has established full entry control to all our warehouses and buildings, to reduce the risk of corona contamination.
Our entry door remain locked at all times, and visitors must contact the wholesaler contact per telephone or e-mail for further instructions.
Servicegrossistene has in addition strengthened hygiene instructions for our lorry drivers and warehouse colleagues to secure safe and solid deliveries to our customers.
Due to Corona, certain article might be more challenging to source.

OPPSKRIFT - Klassisk lutefisk

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Klassisk lutefisk

Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle, norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft, og dermed den beste smaken og perfekte konsistens.

Gir ca. 12 porsjoner

Du trenger:

  • 6 kg lutefisk 
  • Ca. 4 ss salt
  • Ca. 2,4 kg mandelpotet, ringerikspotet eller gulløye
  • Ca. 1 kg bacon i terninger, gjerne lutefiskbacon

 

Slik gjør du:

Først et lite tips: La fisken ligge med godt med salt ei stund først, hell av vannet som samler seg, så blir fisken fastere når den er ferdig.

Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne eller en stor ildfast form.

Dryss over salt. Dekk formen med aluminiumsfolie og la fisken stå i ovnen på 225 °C i 30-40 minutter. Kok potetene til de er møre, ca. 20 minutter. Stek bacon i en panne til det er sprøtt.

 

Tilbehøret:

Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste foruten nykokte poteter og sprøstekt bacon er sirup, lefse, hvit saus, brunost, sennep, smeltet smør, ribbefett, lettsaltet flesk, kokt hvitkål, gulrøtter, kålrot, kålrabistappe og ertestuing.