OPPSKRIFT - Kaldbrygget kaffe
Sommeren står for dør, og hva passer da bedre enn en forfriskende tørsteslukker som også ikke koster all verden?
Når det blir varmere i været tyr vi ofte til iste eller limonade, men hvorfor ikke lage et oppkvikkende kaldtbrygg? Med hint av grønne urter og tydelige innslag av nøtter og sitronblad passer Guatemalakaffen fra JDE Professional utmerket både som kald og varm drikk.
DU TRENGER:
- 100 g kaffebønner, grovmalt (Single Origin kaffen Huehuetenango fra
JDE Professional passer bra!) - 1 l kaldt vann
- Ferske skiver sitron

SLIK GJØR DU:
1. Bland kaffe og vann i en ren beholder og la det stå i 12–18 timer i romtemperatur.
2. Filtrer kaffen ved å sile kaffegruten i et kaffefilter, og kaffen er klar til bruk. Den
kaldbryggede kaffen kan deretter kjøles ytterligere ned i kjøleskap eller med isbiter ved
servering.
Vi anbefaler å bruke noen ferske skiver sitron til kaldtbrygget, slik at sitronnotene fra
Huehuetenango-kaffen kommer til sin rett og gir en forfriskende og avkjølende opplevelse.
Holdbarhet i kjøleskap = 2 uker
Norwegian Roast-serien fra JDE Professional er dedikert til den nordiske, lyse brennemåten, som best lokker frem kaffeområdenes særpreg.
Huehuetenango-kaffe dyrkes i høylandsregionene i det nordlige Guatemala, og regnes som den beste kafferegionen i landet. Dette er en premium kaffe av svært høy kvalitet som er både fyldig og frisk. Kaffen har en smak som er subtil og mild, men likevel kompleks og interessant. Les mer om kaffen her.
