Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Jordbærsalsa med ananas og chili

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Jordbærsalsa med ananas og chili

Salsa kan lages uten tomater. Her er en variant med jordbær, kiwi, ananas og chili, smakt til med hakkede krydderurter og lime. Sprekt og friskt tilbehør for eksempel til sommerens grillserveringer.

Oppskrift til 8 porsjoner

 

Du trenger

•             600 g jordbær

•             1 slangeagurk

•             1 frisk ananas

•             2 kiwi

•             2 lime

•             Hakket, frisk basilikum

•             Hakket, frisk mynte

•             1 rød chili

•             2 ts knust rosépepper

•             Smak til med salt

 

Slik gjør du:

Skjær jordbær, ananas, agurk og kiwi i små terninger og ha alt over i en serveringsbolle. Riv litt limeskall over og klem ut saften fra ca. 1/2 lime over salsaen. Vend inn friske hakkede urter, knust rosépepper og finhakket rød chili. Smak til med salt. La salsaen stå og trekke i kjøleskap i minst en time før servering.

Oppskrift og foto: frukt.no

 

Inspirasjon til flere sommerlige oppskrifter:

Crostini med tomatcassé

Quinoabowl

Potetsalat

Iste med klementin, safran og basilikum