Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Gulrotkake

OPPSKRIFT - Gulrotkake

Den saftige gulrotkaken er en perfekt dessert som egner seg godt til servering. Med revne gulrøtter blir denne kaken ekstra saftig.

Kakebunn

  • 4 stk egg
  • 2½ dl sukker
  • 3½ dl hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl smeltet meierismør
  • 4 dl fint reven gulrot

Glasur

  • 150 g kremost naturell
  • 150 g melis
  • Frø fra 1 stk vaniljestang

 

Pynt

  • Tynne skiver av 1 gulrot eller raspet gulrot.

 

Slik gjør du

Pisk egg og sukker til eggedosis. Mel blandes med kanel, kardemomme, koriander, natron og vaniljesukker. Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Vend forsiktig inn revne gulrøtter til slutt.

Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl.

Om du ønsker så kan du dele kaken i to lag og ha et lag glasur mellom lagene. Blir det for lite glasur, så lag mer.

Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over gulrotkaken når den er avkjølt. Pynt med tynne skiver av gulrot eller litt reven gulrot.

 

 

Bilde og oppskrift hentet fra frukt.no.