Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Grønnsaker og fisk i form

OPPSKRIFT - Grønnsaker og fisk i form

Lag lunsjen i kantinen på enkleste vis med alt i samme formen. Server gjerne med kokte poteter eller nystekt brød.

Oppskriften passer til 8 personer.

 

Du trenger:

  • 1,2 kg lettsaltet torsk
  • 4 stk tomat
  • 1 stk grønn squash
  • 2 stk purre
  • 300g brokkoli
  • Grovmalt pepper
  • Frisk dill
  • 2 ss smør
  • 6 ss vann
  • 200g revet hvitost

 

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 225°C.

Skjær torsk i serveringsstykker, tomat og squash i skiver, purre i ringer og brokkoli i små buketter.

Smør en ildfast form og legg skiver av squash og tomater i formen. Dryss litt salt over.

Forvell purre og brokkoli i et minutt i kokende vann. Hell av vannet og legg grønnsakene i formen.

Legg fisken over grønnsakene. Tilset vanne, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie. 

Bak formen midt i ovnen til den er ferdig - ca. 15 minutter.

Fjern folien, sett varmen opp til 250°C og dryss ost over fisken. 

La formen stå i ovnen til osten begynner å smelte og får farge.

Server formen med brød, pasta eller kokte poteter. 

 

Mangler du inspirasjon til hva du kan lage på storkjøkkenet? Hva med å servere bakte partyvinger med soyaglaze eller en deilig salat med stekte pærer?

Hvorfor skal du bruke så mye grønnsaker? Les om hvorfor det er viktig å bruke mer frukt og grønt i hverdagen.