OPPSKRIFT - Grillede grønnsaker med hummus og tzatziki

Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Skiver av grønnsaker pensles med olje og legges på grillen. Grill gjerne skiver av mange forskjellige grønnsaker, det blir festlig på sommerbuffeen. Grillede grønnsaker kan serveres varme, lune og kalde.
Til 8 porsjoner trenger du:
- 2 gule squash i skiver på langs
- 2 grønn squash i skiver på langs
- 2 auberginer i skiver på langs
- 2 snackpaprika (spiss paprika)
- 1 dl valnøttolje
- Salt og pepper etter smak
- 100 g fetaost
Slik gjør du:
Skjær grønnsakene i skiver på langs og pensle med olje. Krydre med salt og pepper etter smak. Grill grønnsakskivene på direkte varme til de er møre. Snu ofte. Legg de ferdig grillede grønnsakene over på et fat. Lag ruller med fetaost og grønnsaker. Fest rullene med en cocktailpinne eller tannpirker. Server grillede grønnsaker med tzatziki og hummus, og gjerne noen hakkede valnøttkjerner, om du ønsker.
Hummus:
- 1 boks hermetiske kikerter
- 1 ss olivenolje
- 1 dl hakket frisk koriander
- 1 båt hvitløk
- 1 ts sitronsaft
- Salt og pepper
Hell vannet av kikertene og skyll dem. Kjør alle ingrediensene til en jevn masse med en stavmikser eller lignende. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Tzatziki:
- 2 slangeagurker
- 3 fedd hvitløk
- 3 dl matyoghurt
- Salt og pepper
Riv agurkene på grovt rivjern. Press eller hakk hvitløken over i yoghurten. Bland agurk og yoghurt. Smak til med salt og pepper. La gjerne tzazikien stå og godgjøre seg i kjøleskap en times tid.
Oppskrifter og bilder:Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no.