OPPSKRIFT - Fruktsalat til jul

En frisk og fargerik fruktsalat er ofte den perfekte avslutningen på et godt måltid. Med frukt og krydder som fiken, klementiner, røde epler, kanel og stjerneanis får fruktsalaten en smak av jul.
Til 20 porsjoner trenger du:
Sukkerlake:
- 5 vaniljestenger
- 2,5 dl sukker
- 15 dl vann
- 10 stjerneanis
- 5 stk. hel kanel
Fruktsalat:
- 10 klementiner
- 10 ferske fiken
- 10 røde epler
- 5 pære
- 5 persimon
- 5 pk bjørnebær
- 10 ss hakkede pekannøtter (kan sløyfes)
- 5 dl tranebær
Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv. Kok opp vann, sukker, vaniljestang og frø. Når sukkeret har løst seg opp, ha i tranebær og la dem trekke i laken noen minutter. Sett laken til avkjøling. Skrell klementin og skjær klementinbåtene i mindre biter. Ha dem i en bolle eller en skål. Skjær fiken og eple i båter, pære og persimon i terninger. Del bjørnebær i to og ha all frukten i skålen med klementiner. Vend alt forsiktig sammen. Hell over sukkerlaken og la fruktentrekke litt i laken før servering. Dryss over grovhakkede pekannøtter før servering. Til fruktsalaten kan du gjerne servere pisket krem, råkrem, vaniljesaus, vaniljekrem eller vaniljeis.
Foto og oppskrift: matprat.no