Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Falafel

OPPSKRIFT - Falafel

Falafel er vegetarboller eller kaker laget av moste kikerter med opprinnelse fra Midtøsten. En smakfull, lett og vårlig vegetarrett som er enkel å lage.

Oppskrift til 8 personer

  • 1000 g tørkede kikerter
  • 2 sitroner
  • 8 ss hakket frisk koriander
  • 8 ss hakket bladpersille
  • 2 egg (kan sløyfes)
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ts malt spisskummen
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Raita:

  • 6 dl yoghurt naturell
  • 2 agurker
  • 4 vårløk
  • 2 grønne chili
  • 2 ts salt

Legg tørre kikerter i bløt i et døgn. Hell fra bløtleggingsvannet og skyll kikertene godt. Mos kikertene i en foodprosessor. Tilsett sitronsaft, koriander, persille, egg, hvitløk og spisskummen, og mos alt sammen til en jevn masse. Smak til med salt og pepper. Sett deigen kaldt, gjerne en time, slik at deigen får “satt” seg. Rasp agurk til raita på grovt rivjern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet. Skyll vårløk og skjær den i tynne skiver. Rens chili og finhakk den. Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Form kikertmassen til små boller. Stek bollene i olje i en panne til de er gylne og fine. Server falaflene med raita, tzatziki eller hummus.

Du kan også lage veganske falafeler ved å sløyfe egget i oppskriften. Da vil falafelene falle noe lettere fra hverandre fordi egget ikke binder deigen sammen.

Foto og oppskrift: matprat.no