Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Eksotisk hawaiiburger

Forfatter: SG Gourmet

OPPSKRIFT - Eksotisk hawaiiburger

Burger på menyen. Lag eksotisk hawaiiburger, slik den blir servert på Burger Bar i Oslo

Til 4 burgere trenger du:

800 gr kjøttdeig

ca. 1 ts salt

1 ts nykvernet pepper

8 skiver bacon

4 ananasringer

Teryakisaus

 

Dette gjør du:

Benytt fersk ananas kuttet i skiver som marineres i teryakisaus* i en lukket beholder i kjøleskapetover natten. Grill den slik at ananasen er passe myk i konsistens og skvis over litt fersk lime rett før servering. Krydre baconskiver slik at de er litt spicy og grill disse. Bland forsiktig sammen kjøttdeig av ferskt storfekjøtt, salt, pepper og annen smak etter ønske, i en bolle. Del deigen i fire baller.

Form kjøttdeigen slik at hver burger er ca. 2 ½ cm tykk. Lag en grop i toppen av hver burger, enten med tommelen eller baksiden av en spiseskje. Gropen skal være ca. 3 cm bred og ca. 1 cm dyp. Legg burgerne over varmekilden med gropsiden opp. Stek burgerne i 2–3 minutter, til de har fått en fin farge. Snu dem og stek videre i et par minutter til.

Flytt burgerne til den kalde sonen og ta ned lokket. La burgerne ligge på indirekte varme til de er ferdige. Varm forsiktig hamburgerbrøden på begge sider på grillen.

Servér med salat, rødløk, og gjerne en chipotleaïoli/chipotlemajo.