Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT- ramsløkmarinert påskelam

Forfatter: SG Gourmet

OPPSKRIFT- ramsløkmarinert påskelam

Den enkle er ofte det beste. Prøv å marinere lammesteken i ramsløk en time eller to før den stekes i flere omganger

Til 4 porsjoner trenger du:

• Økologisk ytrefilet av lam (frossen)

• frisk ramsløk, finkuttet eller ramsløkpuré

• Smør (til steking)

• Langtidslagret, norsk ost, gjerne litt tørr i konsistensen

• Salt og pepper

 

Dette gjør du:

Tin lammesteken. Marinér lammesteken i ramsløk i 1-2 timer. Kjøttet periodestekes i 4 omganger og hviler mellom hver gang. - Da får du det desidert saftigsste kjøttet. La kjøttet hvile før servering. Rasp osten og rull fileten i raspet ost før servering.

Hvis du i stedet ønsker å steke lammesteken med kjerneteemperatur, bør ikke denne være på mer enn 50-60c.

Viktig: Ikke salt kjøttet før steking, da kan det fort bli tørt.