OPPSKRIFT - Crostini med tomatconcassé

Disse godbitene er supre som små apetittvekkere. Perfekte som tapas-retter eller på sensommerbuffeten. – Eksklusive munnfullerfor en rimelig penge!
Gir ca. 10 porsjoner.
Du trenger:
- 1 fersk baguette
- 2 ss olivenolje
- ½ ts flaksalt
- ½ ts pepper
Tomatconcassé: - 3 plommetomater
- 2 ss olivenolje – gjerne smaksatt med chili eller hvitløk
- 1 ss hakket, frisk basilikum
- 1 ss finhakket sjalottløk
- ½ ts flaksalt
- ½ ts pepper
Slik gjør du:
- Skjær baguetten i skiver på en halv centimeter. Ha olivenolje på et brett med bakepapir og pensle begge sider av skivene med olje. Krydre litt med salt og pepper.
- Stek i ovn på 170°C varmluft til de er sprø og gylne, i ca. 10 minutter.
- Flå tomatene* og fjern fruktkjøttet; det er kun de faste «veggene» som skal brukes. Kutt tomatene i små terninger og tilsett olivenolje, hakket basilikum og finhakket sjalottløk. Smak til med salt og pepper.
- Legg tomatconcassé på de sprø crostiniene og server straks.
*Slik flår du tomater:
Kok opp en kjele med vann. Kutt et lite kryss lett igjennom skinnet i toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann i ca. 30 sekunder, til skallet begynner å løsne. Ta dem opp og legg dem over i kaldt vann. Fjern skallet på tomatene.
Servèr gjerne retten som forrett til Magnars bacalao eller sesamkylling fra Vestfold Fugl.