Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Byggrynskrem

OPPSKRIFT - Byggrynskrem

Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Denne smakfulle dessertvarianten har et sus av sunnhet og husmannskost i seg.

Oppskriften er beregnet til 12 personer.

 

Du trenger:

 

  • 240 g byggryn
  • 9 dl lettmelk
  • 9 dl helmelk
  • 120 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 krm salt
  • 6 dl kremfløte
  • Tilbehør: appelsin, rødsaus eller moste bær.

Slik gjør du:


Legg grynene i bløt i vann kvelden i forveien eller i minimum 8 timer. Sett stekeovnen på 160 °C.

Hell gryn og bløtevann i en gryte som tåler å stå i stekeovnen. Kok opp grynene i bløtevannet og la de stå og småkoke ca. 15 minutter. Hvis vannet ikke er kokt helt inn, siles det fra med et dørslag.

Grynene kokes opp med melk, sukker, vaniljesukker og salt under omrøring. Når melken koker, settes gryten inn i den varme stekeovn. Her skal grynene stå og småkoke i melken i ca 1 til 1 1/2 time, til du har fått en byggrynsgrøt. Avkjøl grøten.

Visp kremfløten til luftig krem og bland inn grøten. Server byggrynskrem med en god saus eller moste bær på. Appelsinbåter er også godt til.

 

 

Vil du se flere oppskrifter? Trykk på lenkene nedenfor.

Grønnkål-smoothie

Stoli Salted caramel hot chocolate

Hjemmelaget kjøttfri lasagne

 

 

Oppskrift og bilde hentet fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no)