OPPSKRIFT - Blomkålsuppe med eple og kardemomme

Her er en varmende, kremet og mettende suppe med duft av Orienten. Blomkålen er full av C-vitamin, og de grønne, spede bladene har masse smak som kan brukes.
10 porsjoner
Du trenger:
• 3 gr kardemomme, kjerner
• 200 gr løk, i biter
• 60 gr Rama Flytende Margarin
• 300 gr eple, skrelt og utkjernet
• 1 kg blomkål, buketter
• 300 gr poteter
• 25 gr salt
• 2 liter vann
• 16 gr Knorr Økologisk Grønnsaksbuljong, lavsalt
• 15 gr sitronsaft
• 2 dl Knorr Piske 30 % Laktosefri
Tilbehør
• 5 gr timian, fersk
• 100 gr syrlig eple, i terninger
Slik gjør du:
Rist kardemommefrøene i tørr panne over svak varme. Miks eller støt fint. Sauter løken myk i flytende margarin, tilsett kardemomme og fres videre noen minutter.
Tilsett eple, blomkål, potet, salt, vann og grønnsaksbuljongpulver. Kok opp og la suppen syde til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter. Blend suppen glatt og tilsett fløte. Spe suppen med litt vann
dersom det er nødvendig, og juster smaken med salt og sitron.
Server suppen med fersk timian og syrlig eple i terninger.
Foto og oppskrift: Unilever