OPPSKRIFT - Asiatisk Bowl

Prøv denne friske asiatiske bowlen med nudler og kyllingkjøttboller fra Vestfold Fugl.
Oppskrift til 10 pers:
- 1,5kg kyllingkjøttboller
- 1kg brokkoli
- 300g sjampinjong
- 250g vårløk
- 2dl rapsolje
- 60g soyasaus
- 60g østerssaus
- 60g sukker
- 2,5dl kyllingkraft
- 50g sesamolje
- 30g frisk ingefær
- Chiliflakes
- 30g sesamfrø
- 750g nudler
- 300g cashewnøtter
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Kutt pene buketter av brokkoli, og gjerne stilken også i pene strimler. Vårløk skråskjæres i litt grove biter og sopp i båter. Varm opp olje, stek grønnsakene i passe mengder i slengen, krydre lett med salt og pepper. Legg alt tilbake i pannen, tilsett kyllingkjøttboller.
Lag sausen ved å vispe sammen soyasaus, østerssaus, sesamolje, kyllingkraft, sukker, raspet ingefær og eventuelt chiliflakes for styrke, hell over pannen og kok opp.
Serveres med nudler tilberedt etter anvisning, garneres med ristede cashewnøtter og sesamfrø.
Foto og oppskrift: Vestfold Fugl.