Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Oppskrifter

Mat som varmer

Noen retter gjør at vi gleder oss litt ekstra til høstmørket.

Kanelbollens dag

4. oktober er kanelbollens dag. Her er en oppskrift på saftige kanelsnurrer!

Heftig grilltilbehør!

Vi gir deg oppskrift på grilltilbehøret som virkelig gir fraspark på gjestens tallerken.

OPPSKRIFT - Rømmevafler

Alle liker vafler! Med rømme blir vaflene ekstra gode og ekstra sprø. Server vaflene med det tilbehøret du liker best - syltetøy, sukker, rømme, krem, iskrem eller brunost. Det er bare fantasien som setter grenser.

Vintergrønt i sesong

En skulle kanskje ikke tro det, men det finnes faktisk frukt og grønnsaker som er i sesong i de kalde vintermånedene, også.

Bagel Day

Offisiell eller ikke: 15. januar feirer bagel-elskende amerikanere National Bagel Day. – Og hva passer vel bedre enn å kick-starte et nytt år med å servere et ferskt og nysmurt bakverk?

Hjemmelaget kjøttfri lasagne

Orkla Foods Norge har gitt oss denne gode oppskriften på kjøttfri lasagne, og anbefaler oss virkelig å teste ut produktet Anamma Vegofarse. - En klassisk rett med en ny vri.

OPPSKRIFT - Brokkolisuppe

Hva er vel bedre enn å servere en varm brokkolisuppe på høstens kalde dager? Enkel og billig mat til storkjøkkenet.

OPPSKRIFT - Fruktsalat til jul

En frisk og fargerik fruktsalat er ofte den perfekte avslutningen på et godt måltid. Med frukt og krydder som fiken, klementiner, røde epler, kanel og stjerneanis får fruktsalaten en smak av jul.

OPPSKRIFT - Mullingatawny-suppe

Denne suppen serveres i Grevinnen og Hovmesteren: En deilig indisk hønsesuppe med karri og linser, en klassiker med røtter fra kolonitiden, med massevis av karri og linser. Grevinnen foretrekker suppen med sherry til. – Og bruk gjerne høne, om du får tak i det!

OPPSKRIFT - Julesalat med pinnekjøtt

Overask gjestene dine med en frisk salat med julens «restemat». Gjestene dine vil sette pris på en pause fra den tradisjonelle julematen, og samtidig får dere brukt overskuddsmaten!

OPPSKRIFT - Focaccia med blomster

Det er aldri feil å spille på identitet og særpreg. Du kan skape noe som stikker seg ut og blir husket av gjesten. - Lag en focaccia som ser ut som et lite kunstverk og gi blomsterfocacciaen ekstra smak med grønnsaker, urter og krydder. Lekkert på tapasbordet!

OPPSKRIFT - Sandwich med tonkatsu

Asiatiske smaker er i vinden, og vil du lage noe ordentlig digg til gjestene dine, kan du lage en tonkatsu sandwich, eller en tonkatsu sando, som de kaller det i Japan. Deilig, panert svinenakke servert i toast med finstrimlet kål og tonkatsusaus. Denne vil slå an!

OPPSKRIFT - Fårikål

Høsten er tid for fårikål. Og siste torsdag i september hvert år feires Fårikålens Festdag, så kok en stor kjele med minst like mye hodekål som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.

OPPSKRIFT - Ananas og ingefærøl med vaniljesaus

Prøv en forfriskende og deilig krysning av dessert og leskende, kald drikke. Det er perfekt på de varmeste sommerdagene. – Og om du allerede har kuleis i isdisken, serverer du denne i en håndvending.

OPPSKRIFT - Grillede grønnsaker med hummus og tzatziki

Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Skiver av grønnsaker pensles med olje og legges på grillen. Grill gjerne skiver av mange forskjellige grønnsaker, det blir festlig på sommerbuffeen. Grillede grønnsaker kan serveres varme, lune og kalde.

OPPSKRIFT - Kyllingspyd med cæsarsalat

En ny vri på den klassiske cæsarsalaten! Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, servert med saftig, grillede kyllingspyd og sprøtt bacon. Server til øltørste gjester, som en siderett, eller sett den på sommerens tapasmeny!

OPPSKRIFT - Okonomiyaki

Dette er visstnok favoritten på frukt.no -kontoret for tiden! Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett; en smakfull klassiker. Okonomi betyr omtrent «bruk hva du vil» og yaki betyr «steke». Kål er hovedingrediensen.

OPPSKRIFT - Hjertekake med bringebærkrem

En helt enkel sjokoladekake blir en fin kjærlighetserklæring om du steker den i hjerteform og pynter med friske og tørkede bringebær. Perfekt til dager som morsdag og Alle hjerters dag.

OPPSKRIFT - Falafel

Falafel er vegetarboller eller kaker laget av moste kikerter med opprinnelse fra Midtøsten. En smakfull, lett og vårlig vegetarrett som er enkel å lage.

OPPSKRIFT - Betesalat med couscous

En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett eller som utradisjonelt tilbehør til hvitt kjøtt. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra.

OPPSKRIFT - Surdeigsbrød uten gjær

Det er ikke vanskelig å bake surdeigsbrød, men det krever tålmodighet. Dette brødet har kulturer som fermenteres i flere omganger, og det blir fantastisk smakfullt og luftig.

OPPSKRIFT - Asiatisk grønnsakssuppe ramen

Ramen er en japansk, tradisjonell nudelsuppe. Det finnes mange varianter, men grønnsaker, nudler og egg er gjerne alltid med. Bruk dine favorittgrønnsaker,og gjerne bønnespirer.

OPPSKRIFT - Nøttestek med pistasj og tranebær

Lag julefest for vegetarspisende gjester med en nydelig nøttestek. Som vegetarisk alternativ til den tradisjonelle julematen er denne super, og det er ikke sikkert veggisene får ha den i fred!

OPPSKRIFT - Julens velkomstdrink

En herlig start på juleselskapet! En sprudlende og fargerik velkomstdrink med smak av jul. Server den i glass eller i en stor bolle, og la gjestene forsyne seg selv.

OPPSKRIFT - Mulled Wine

Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen. Visste du at også de gamle romerne drakk en drikk som minner om denne?

OPPSKRIFT - Enkel fish`n chips

Det er en grunn til at britene spiser rundt 380 millioner måltider fish & chips i året! Her er en oppskrift som trigger lengselen, selv for de mest innbarkede englandsfarere:

OPPSKRIFT - Tradisjonell ribbe

Det er de juletradisjonene som man har vokst opp med som barn og ung, som man alltid vil forbinde med julen. Og for mange blir det ikke julestemning uten ribbe.

OPPSKRIFT - Quinoa Bowl

Denne retten passer godt som et vegetarmåltid på menyen, eller i mindre porsjoner som forrett.

OPPSKRIFT - Råkostsalat med appelsin

Få litt påskestemning i salatbaren ved å servere råkostsalat med appelsin, eller bruk den sammen med grillet kyllingfilet i fajitas som en smakfull og sunn lunsjrett.

OPPSKRIFT - Potetsalat

Potetsalat passer til det meste, men her er en variant med hele poteter blandet i en lun salat med friske urter, vårløk og en frisk, deilig vinaigrette.