Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Norske Matdestinasjoner - Namsskogan Familiepark & Hotell

Forfatter: Servicegrossistene

Ved E6, midt mellom Steinkjer og Mosjøen, finner du en av de best besøkte turistattraksjonene i Trøndelag. Namsskogan Familiepark & Hotell har Norges største samling av nordiske dyr og et univers av spennende aktiviteter for hele familien. Parkdirektør Sarah Wyss og teamet hennes sørger for at både to- og firbeinte i parken får servert mat med høy kvalitet og kortreist samvittighet.

 

Store opplevelser og skikkelig mat!

Enten du virkelig skal utforske Nord-Trøndelag, eller du bare er på gjennomfart, er dette et sted der opplevelsene står i kø: Klatrepark, bungee-trampoline, zip-line, bob-bane, månebiler gullgraving og parktog, og selvfølgelig dyreparken, er bare noe av det du kan se og oppleve her. – Da blir det mange sultne gjester! Namsskogan Familiepark & Hotell driver 3 serveringssteder: I Parkkaféen får du både god tradisjonsmat og kjente klassikere. I Fjellstua innerst i familieparken, kan du nyte enkel mat til en flott utsikt. På det helårsåpne hotellet finner du Kroa, med alle rettigheter. Her kan du velge blant hjemmelagde retter; kjøttkaker i brun saus, fiskesuppe og ostefat med lokale oster. Friske salater, veganburger og fransk sjokoladekake står også på menyen. Skal du ha en skikkelig smak av Trøndelag, bør du gå for elghakkgryta med bakte poteter til, en av parkens lokale spesialiteter.

 

Parkdirektør Sarah Wyss ønsker store og små velkommen til Namsskogan, til en aktiv parkopplevelse! (Foto: Leif Arne Holme)

 

Den beste veikroa i Nord-Trøndelag

– Det er lett for fornøyelsesparker å tenke at folk ikke kommer hit på grunn av maten, sier parkdirektør Sarah. – Vi har heller ikke som mål å drive noen stjernerestaurant, men vi ønsker å servere mat med kvalitet. Derfor vil vi selv våre «vanlige» burgerne skal ha noe ekstra. I 2018 ble Kroa kåret til Nord-Trøndelags beste veikro i Veikro-testen til magasinet Motor. «Endelig en veikro som leverer!», stod det å lese i omtalen.

– Det er jo litt stas, det er hyggelig å få så positiv oppmerksomhet! Samtidig har det alltid vært viktig for oss å servere god mat. Kvalitet på maten vi serverer, er en av våre høyeste prioriteter. Folk skal ha det bra på alle måter hos oss!

 

Det er mange munner å mette i parken. (Foto: Namsskogan Familiepark & Hotell/Even Hansen Agerup)

 

Bærekraft fra det trønderske matfatet

Hos Namsskogan Familiepark & Hotell er de opptatte av bærekraft, og så er de jo litt ekstra heldige som holder til midt i matparadiset Trøndelag. Det meste er rett foran døra i høysesongen: Kjøtt og grønnsaker produseres rett i nærheten, og flere hundre elg blir felt i regionen hver høst. Elgkjøttet får familieparken levert direkte fra jegerne, og de handler lokalt fra leverandører som Elvekanten Ysteri, kjent for den smakfulle osten Gamle Erik.

– Det blir viktig for oss å støtte det lokale, sier Sarah. – Grossisten vår, Nær Engros Namsos er også flinke til å finne lokale varer for oss, de leverer det aller meste av det vi trenger. For oss handler bærekraft om å handle lokalt og sesongbasert, og selvfølgelig kutte matsvinn der vi kan. Vi er veldig opptatte av at råvarene vi bruker har hatt kortest mulig transportvei, og at råvarene har en høy kvalitet.

 

Variert bevertning

I parken kan gjestene også grille selv i store grillområder, eller på bål i villmarkscampen. - Folk setter pris på muligheten til å grille maten selv, sier parkdirektøren, – men jeg tror at folk også liker variasjonen de får hos oss: At de kan velge litt mellom retter og mattilbud. Området rundt parken byr på villmark, nasjonalparker, skog, fjell og sjø, og mange turister er på vei ut i villmarken på camping og primitive ferieopphold. – Men jeg tror først og fremst folk kommer til oss for å ha det gøy og skeie ut litt; ha en liten miniferie i ferien. Da er det mange som gjerne spanderer på seg litt ekstra når de er på besøk hos oss!

 

I villmarkscampen på området, kan du steke maten din på bål og overnatte i gamme. (Foto: Namsskogan Familiepark & Hotell)

 

Norgesturisme i fanget

En erfaring familieparken gjorde seg sommeren 2020, var at folk finner ut at  Norge byr på så mye mer enn de hadde sett for seg. Mange bilister som egentlig hadde satt seg i bilen med kursen mot Nord-Norge, fikk seg noen a-ha-opplevelser på veien. Mange kom seg kanskje ikke helt dit de opprinnelig hadde planlagt, og mange fant roen i turistperlene lenger sør. I familieparken på Namsskogan fikk de ansatte virkelig kjenne på dette. Plutselig ble trykket av besøkende enormt, og behovet for matvarer og hyppigere leveranser, økte kraftig. Da ble grossisten Nær Engros i Namsos en viktig, ekstra hånd i nøden.

 

Tett samarbeid med Nær Engros Namsos

– Da det stod på som verst, var Nær Engros imponerende! sier parkdirektøren. – Alt av mat og noe non-food, får vi levert av Servicegrossistene, – også frukt og grønt til de firbeinte innbyggerne i parken. Servicegrossistene og Nær Engros Namsos er vår aller viktigste samarbeidspartner, uten tvil! Det som er så utrolig kjekt for oss, er at de forstår oss som bedrift. Når resten av landet ellers tar ferie, tar Nær Engros Namsos aldri fri! Vi er jo en av regionens største bedrifter, og vi vet vi er viktige for dem, også. Når det kniper og brenner under føttene på oss, er det trygt å vite at de bare en telefon unna, og så kommer de med en ekstra leveranse. Når du kan stole på en samarbeidspartner, holder du deg trofast til dem. – Og med en leverandør du kan stole på, blir det litt lettere å drive en stor park gjennom en hektisk sommersesong!

 

 

Les mer om våre andre Norske Matdestinasjoner: 

Sundvolden Hotel 

Arendal Herregård Spa og Resort 

Kulå Bowling 

Ladekaia