Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Norske Matdestinasjoner - Moxy Bergen Hotel

Idet svingdørene sluser deg inn, blir du møtt med en egen Moxy-duft, og fra høyttalerne kommer musikk fra spesialtilpassede spillelister. Med en rosa velkomstdrink plassert i hånden, kan du se frem til et så energisk eller rolig opphold som du selv ønsker. På det nye hotellet innerst i Solheimsviken, opplever du Bergen fra en litt ny vinkel, og får en rimelig hotellopplevelse helt utenom det vanlige.

Moxy is for play!

– Det går mye på følelser; dette skal være et hotell der du virkelig skal bruke sansene, og som gjest kan du være deg selv, sier hotelldirektør, eller “Captain”, Monica Selvik, – og i den pulserende lobbyen, og i uventede krinkler og kroker av hotellet, er det, ganske riktig, nok av detaljer å hvile øynene på.

– Vi har så mange puter med de rareste tekster, ler Monica, – Interiøret er nøye gjennomtenkt, og flinke kunstnere har fått sette sine preg og malt kunstverkene sine rett på veggene. Moxy er et ganske unikt hotellkonsept her i Norge, et livsstils-hotell med et lekent fokus på reise og opplevelse.

– Moxy is for play, sier vi her. – Ikke bare et tak over hodet, men et sted der du skal føle deg velkommen og ha det gøy! sier en entusiastisk hotelldirektør.

Hotelldirektør, eller “Captain”, Monica Selvik (foto: Moxy Bergen)

 

For globetrottere i alle kalibre

Har du noen gang levd backpackerlivet; besøkt steder der det alltid er liv, der folk byr på seg selv og stemningen er avslappet, du gjør litt som du vil. Litt sånn er mentaliteten på Moxy.

– Jeg har snakket med mange gjester gjennom sommeren, og de elsker det sprelske konseptet, sier Monica, – men folk må vite litt om hva konseptet faktisk dreier seg om.

Moxy er for dem som liker å ordne seg litt selv. På dette hotellet får du nemlig ikke egen suite eller noe Deluxe-rom. Her finner du ingen spa-avdeling, ingen restaurant og ingen bell boy-service. Alle de 199 rommene har en høy standard, de er lydisolerte og romslige; 18 kvadratmeter, med 55-tommers TV-skjerm, og med eget bad med dusj. På rommene finner du derimot ikke kjøleskap eller minibar, og ikke klesskap, men muligheter til å henge opp klærne dine med kroker og kleshengere på et smart veggstativ. Rommene har heller ingen kontorpult; her er det meningen at du skal ta med deg laptopen ned i lobbyområdet og finne deg en arbeidsplass der. – Og bordet på hotellets eneste møterom er også et pingpong-bord. Kanskje en litt unorsk og en ny hotellopplevelse for mange, – men hvorfor ikke?

 

Lekent Marriott-konsept

Moxy Bergen er det andre Marriott-hotellet som åpner i Norge. Amerikanske Marriott har holdt på siden 1953, og driver i dag over 7600 hoteller verden over. De er kanskje best kjent som en luksus-hotellkjede, men de har også en serie hoteller i selective/distinctive brands-kategorien, som Moxy-hotellene inngår i. Moxy-konseptet er likt i alle land, men med noen særpreg på hver destinasjon. På Moxy Bergen er det skipsfart, fjell, sjø og regnvær som er den røde tråden; her er det store lamper som ser ut som bøyer, en tøybåt fungerer som sofa i baren og paraplyer henger fra taket. Marriott Bonvoy har over 131 millioner fordelskunder verden over, og driverne av de to Moxy-hotellene i Norge gleder seg til å kunne åpne dørene for opplevelseshungrige gjester fra hele kloden.

Hele første etasje av hotellet er et eneste, stort flerbruksareale der det meste skjer: Bar, lobby, lounge, arbeidsstasjoner og frokostservering. Lamper, seil og tauverk understreker det maritime Bergen. (foto: Moxy Bergen)

 

Crewet: Gjestenes verter og venner

– En av våre aller viktigste elementer på hotellet er crewet vårt, sier Monica stolt.

– Når vi ansetter nye kolleger, fokuserer vi veldig på personlighet. De ansatte må være jordnære, alltid ha et smil på lur, og kunne få alle gjester til å føle seg vel. På Moxy er de ansatte vertskap og venner med alle som kommer innom; det skal være en selvfølge å slå seg ned for en hyggelig prat eller foreslå en runde brettspill med gjestene. Hver ansatt har heller ikke ett begrenset ansvarsområde; på Moxy læres crewet opp i å kunne håndtere det meste: Alle skal kunne stå i baren, betjene innsjekk og rigge frokost, uten at det skal skorte på kvaliteten for gjestene. – Og kanskje får du deg en overraskelse? Når som helst kan en i crewet ta partyhatten på, eller utfordre deg til en ping-pong-duell, for eksempel!

Får du lyst på noe godt å bite i? Hos Moxy går du i baren når du blir sulten, eller velger deg noe godt fra den selvbetjente snacks- og drikkeautomaten. Her ordner du deg selv; enkelt og tilgjengelig når du trenger det. (foto: Moxy Hotels)

 

Sjøvann-nedkjøling og kildesortering

Skal du bygge og drive et moderne hotell som Moxy, er du nødt til å ha et gjennomført, bærekraftig fokus. Selve bygget har Green-sertifisering. Det vil blant annet si at det er oppført med mest mulig nedbrytbare materialer, avfallet er sortert, rommene blir nedkjølt av sjøvann, og det er lagt inn energibesparende oppvarming. Moxy Bergen er også Green Key-sertifisert, som et av få hoteller i Norge. Her må hotellet følge retningslinjer i den daglige driften, som avfallshåndtering, bruk av miljøvennlige vaskemidler og innkjøp av økologiske og lokale matvarer.

– Vi har i hvert fall redskapene på plass for fremtiden, sier Monica. – Vi har faktisk hele 11 ulike kildesorteringer. Dette koster og forplikter, selvfølgelig, men det er et ekstra løft vi tar med glede! Det er viktig for oss å drive så bærekraftig som mulig.

Enkel servering, men mye godt å velge i til frokost. Her fra buffeten på Moxy-hotellet i København. (foto: Moxy Hotels)

 

Enkel servering - for alle behov og ganer

Selv om hotellet ikke har egen restaurant, skal du ikke gå sulten! Frokostserveringen har en god, nøye utvalgt buffet, med et vennlig personale som kan hjelpe deg om du har spesielle behov. Når magen rumler ellers på dagen, kan du hente deg noe godt fra den store grab’n go-stasjonen i lobbyen, eller bestille deg en god, smakfull varmrett i baren til noe godt å drikke. Baren brukes også av folk i nærområdet, og etter bare 3 måneders drift har den blitt veldig populær. Lobbyen og baren er områder som syder av liv, nye impulser og energipåfyll, til alle døgnets tider.

 

Måkestad til unnsetning

– Vi bruker Måkestad hele tiden, sier hotelldirektøren. – Vi valgte å bruke Måkestad fordi vi er avhengige av god kvalitet på produktene. Det visste vi at Måkestad kunne levere! Moxys hotellkonsept har strenge krav til mat og drikke, både til frokost og bar. Vi må ha et godt, og Moxy spesifisert utvalg av mat – «must have» – også kan vi legge på mer lokale varianter der vi ønsker dette. Utvalget er noe begrenset da vi ikke har et veldig stort areal i vår buffet, men vi har høyt fokus på kvalitet og gode råvarer.

– Da vi skulle velge grossist, inviterte Måkestad alle leverandørene sine og laget en dag for oss der vi kunne smake og velge blant produktene vi ønsket oss. Det var en helt supert start for oss! Stian (Solheim) hos Måkestad har vært helt fantastisk til å hjelpe oss med alt mulig. Servicegrossistene leverer når de skal, og de strekker seg så langt de kan. – Jeg tror vi må ha tømt lagrene til Måkestad flere ganger i sommer! ler Monica. – De ordner opp!

 

Les om våre andre Norske Matdestinasjoner:

Sundvolden Hotel 

Arendal Herregård Spa og Resort

Kulå Bowling 

Namsskogan Familiepark og Hotell

Ladekaia

Orlando Bar og Grill

Lofoten Food Studio