Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Restauranten på Latter gjør opplevelsen komplett!

Forfatter: Gourmet

Restauranten på Latter gjør opplevelsen komplett!

I en gammel verkstedhall i teglstein på Aker Brygge i Oslo, finner du institusjonen Latter. Denne scenen har blitt landets fremste arena for standup-komikere. Her har de fleste av dagens profilerte komikere en gang slått gjennom, samtidig som de i dag spiller for fulle hus. Et besøk i restauranten før eller etter noen timer med humor og latter kan anbefales.

Timing og presisjon

I 12 år, hvorav 9 som kjøkkensjef, har Henrik Widerberg regjert på Latterkjøkkenet. I et forholdsvis lite kjøkken tilberedes mat til et stort, spisende publikum. De aller fleste gjestene er på Latter i forbindelse med et show, og Henriks oppgave er å servere en førsteklasses restaurantopplevelse på begrenset og tilmålt tid. Siden alle gjestene skal på samme show, skal de følgelig også ha servert maten mer eller mindre samtidig. For å lykkes, er man avhengig av god timing og presisjon. Henrik understreker at ingen gjester skal føle at måltidet skal bære preg av stress, så restaurantens oppgave er å forberede alt til hver minste detalj, slik at den gode, rolige stemningen opprettholdes. Henrik forteller også at ingen snarveier tillates på hans kjøkken. «Vår mat tilberedes i sin helhet her på kjøkkenet av de fremste råvarene vi til enhver tid får tak i. Det krever mye forberedelser, men det får vi igjen i form av fornøyde gjester»

 

Komikernes favoritt

Mange internasjonale komikerstjerner gjester Latter, og det er ikke få som har kåret maten på Latter til «Verdens beste backstage-mat» Etter måneder med friterte fristelser i London, setter artistene virkelig pris på smakfull kvalitetsmat fra Henriks kjøkken.

 

Et hus med mange muligheter

Latter forbindes først og fremst med stand-up show, men huset har mye annet å by på. Nå nettopp er det åpnet et chambre séparée med en unik maksimalistisk stil. I en verden av blomster og planter kan man enten unne seg en kulinarisk helaften, eller man kan ta et avbrekk fra det normale kontormiljø og arrangere en konferanse i uforglemmelige omgivelser. De to salene i bygget kan også leies i arrangement eller konferanseøyemed. Målet til Latter er å være et levende hus, og takhøyden er stor.

 

Menyen tilpasses scenen

Etter mange år i Latter-huset, har Henrik lært at også komikeren på scenen er avgjørende for hva publikum ønsker å spise i restauranten. Et eksempel er når matentusiasten Truls Svendsen står på plakaten. Da er gjerne publikum yngre spiseglade mennesker som ønsker nye og flere smaker. Kjøkkensjef Henrik har lansert en sharing-meny, som virkelig tar av under slike show. Hvis det derimot er komikere eller artister på scenen som tiltrekker seg et litt eldre publikum, går det mest av den klassiske menyen.

 

Meny for alle ganer

Det var i 2017 at Henrik og resten av restaurantteamet på Latter lanserte et nytt menykonsept. Konseptet var todelt. Den ene delen var en klassisk 3-rettersmeny, der alle finner noe de liker til tross for kun to alternativer per rett. Den andre delen av menykonseptet, var sharing-menyen, der alle retter foruten dessertene, var til å deles. Kategoriene «fra havet», «fra bonden», «vegetar» og «søtt», tilbyr til sammen 14 ulike retter med spennende smaker fra hele verden. Dette konseptet har virkelig blitt en suksess. «Jeg tør påstå at vår Chef´s Menu fra sharing-menyen er blant de mest «value for money»- matopplevelsene du kan ha i Oslo», sier en tydelig fornøyd kjøkkensjef Henrik, «her får du 5 utvalgte retter til en veldig fordelaktig pris».

 

 

Vil du lese mer om mat, trender og tips for deg som jobber innen storkjøkken; 

Utforsk vårt fagbibliotek!